Grenseløst godt gjort!

Å påstå at Jørn Lier Horst sin siste Wisting-roman «Grenseløs» er grenseløst spennende blir feil å si, men den er likevel en perle av et kunstverk innen sjangeren politi-krim. En fantastisk historie for alle oss som elsker ETTERFORSKNING! Jeg kan knapt huske å ha lest en norsk krimroman med et så dedikert og helhjertet fokus på å løse kriminalsaken.

Å påstå at Jørn Lier Horst sin siste Wisting-roman «Grenseløs» er grenseløst spennende blir feil å si, men den er likevel en perle av et kunstverk innen sjangeren politi-krim. En fantastisk historie for alle oss som elsker ETTERFORSKNING! Jeg kan knapt huske å ha lest en norsk krimroman med et så dedikert og helhjertet fokus på å løse kriminalsaken.

Grunnen er såre enkel. I «Grenseløs» er det ikke bare politiets to synsvinkler som er viet etterforskningen, men samtlige andre karakterer som opptrer i boka er har det samme fokuset i form av at de er aktive deltakere i fenomenet «Crowdsolving». Altså et nettbasert forum der folk fra hele verden bidrar aktivt for å løse et kriminalmysterium. Også datteren Lines synsvinkel vies deltakelse i dette forumet. Det høres kanskje litt kjedelig ut å følge en kriminalsak fra så mange perspektiver, og der de fleste av dem stort sett sitter foran en PC og tenker eller refererer hva som er kommet fram på forumet, men for oss som elsker å grave i selve mysteriet, så er dette en gavepakke av en bok. Det er utrolig fascinerende å se saken bli løst gjennom så mange ivrige deltakere som hver på sitt vis kommer opp med små biter av et enormt puslespill. For MEG så var dette så spennende at jeg satt ytterst på stolen og leste i hvert eneste ledige øyeblikk jeg hadde. Og det altså uten en eneste actionscene før vi kommer på de siste sidene.

Det burde egentlig ikke gå an å skrive en hel krimroman med folk som graver på nettet og som sitter på møter, og samtidig klare å komme opp med nok driv og spenning til at det blir engasjerende, men her gjør Horst dette til skamme. Elsker du true-crime serier, så er dette en innertier! 

14.desember 2021 – ©Geir Tangen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: