Solid og skikkelig håndverk

Chris Tvedts niende bok om advokaten Mikael Brenne føyer seg fint inn i rekken av gode, velkomponerte og velskrevne kriminalromaner fra hans hånd. Det som forbauser meg er hvor stødig han er. Han skriver rett og slett ingen dårlige eller halvgode bøker. Det er solid og skikkelig håndverk hver eneste gang. Intens spenning, halsbrekkende actionsekvenser, brutalt – men med et varmt hjerte for menneskene som beveger seg i utkanten av lovens rammer. Boka gav meg en ny favorittkarakter som jeg setter opp på topp-10 lista mi. Den notorisk vanekriminelle Kent Kelvin er rett og slett en studie i strøken karakterkunst!

I «Djevelen i detaljene» (som kommer 1.november) havner advokat Brenne i den verst tenkelige skvisen en advokat kan havne i. Han blir presset av en klient til å holde ham skjult, mens hele Bergen politikammer er på desperat jakt etter kjeltringen. Å skjule en kriminell er fullstendig ødeleggende for en advokat dersom det skulle komme noen for øre, men alternativet Mikael står ovenfor er enda verre. Dessuten tror han på klienten sin. En tro som imidlertid får seg flere skudd for baugen etter hvert som sidene flagrer.

Samtidig hentes en gammel kjenning og sirkushest inn på banen i denne boka. Kripos-etterforsker Edvard Matre, som Tvedt skrev om tidligere sammen med sine kone Elisabeth Guldbrandsen, og i siste del av denne nye romanen så får vi det aller beste fra begge leirer. En strålende miks som jeg personlig likte veldig godt. Boka bygger seg opp som et klassisk musikkstykke med et voldsomt crescendo på de siste sidene. Godt og stødig komponert og dirigert av Maestro Tvedt.

24.september 2021 – ©Geir Tangen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: