Krimjulekalenderen 14.desember

24.desember trekker jeg en vinner blant de som har ett eller flere riktige svar, og som da kan velge seg en av de seks foregående bøkene gratis tilsendt som en liten julegave til seg selv. Alt dere trenger å gjøre er altså å svare riktig på spørsmålet, og poste det som kommentar i bloggen. Ikke på Facebook.

Hver dag fra 1-24.desember vil jeg presentere dere for en krimbok litt utenfor bestselgerlistene som jeg mener dere burde lest, med et påfølgende spørsmål. Hver sjette dag, altså den 6.desember, 12.desember, 18.desember og 24.desember trekker jeg en vinner blant de som har ett eller flere riktige svar, og som da kan velge seg en av de seks foregående bøkene gratis tilsendt som en liten julegave til seg selv. Alt dere trenger å gjøre er altså å svare riktig på spørsmålet, og poste det som kommentar i bloggen. Ikke på Facebook.

Svaret 13.desember var SATANS SOMMER

Fem av i alt 52 riktige innkommende svar er trukket ut til å bli med i kampen videre om en bokpremie på lørdag:

Håvard Andersen, Bjørg Odland, Iselin Skagen, Tonje Ovesen, Katrina Øye Myhr,

14.desember:

FRODE EIE LARSEN – SÅ BLE DET KALDT

liv FORLAG 2020

Min omtale:

«Øvelse gjør mester», er et norsk uttrykk som kan passe til forfatteren Frode Eie Larsen. I åtte år har han eksperimentert, øvd, prøvd ut ulike stilarter og jobbet steinhardt med skrivingen. Han har vært på leting etter sin egen fortellerstemme, sin personlige stil, og sin måte å skrive spennende historier på. Med syvende bok i serien, «Så ble det kaldt» har han endelig truffet blink, og skrevet en kriminalroman som både treffer hans særegne måte å skrive på, den riktige spenningskurven i en kriminalroman, vektingen mellom karakterer og plott, og en helstøpt historie som limer leseren fast. Berører, engasjerer og skremmer.

Jeg har flere ganger tidligere ment at han har skrevet glitrende kriminalromaner, men med denne boka treffer han ikke bare meg og min personlige smak, men også den store horden av lesere og anmeldere. I «Så ble det kaldt» har Eie Larsen skrudd sammen et kidnappingsdrama som ikke bare er klaustrofobisk spennende, men samtidig har han klart å opprettholde en uro og en nerve i både handlingsløp og karakterer som driver leseren videre i et stadig høyere tempo. Og om du skulle tro at dette er en enkel øvelse, så kan jeg avkrefte det. Å klare den øvelsen krever at hvert eneste lille instrument i plott og dramaturgi er finjustert. Det er en sjeldenhet at selv våre mest meritterte krimforfattere klarer å få dette til. Så langt i år er det kanskje bare Karin Fossum og Øistein Borge som har klart det. Alle vi som kjenner norsk krim venter på at storkanonene skal signere Frode Eie Larsen. LIV Forlag har gjort en fantastisk jobb med hans forfatterskap. At de ikke ser det på Sehesteds plass i Oslo er for meg nesten ubegripelig.

Dagens spørsmål:

Frode Eie Larsen har sammen med en norsk rikskjendis fra Sørlandet gjort barnebokforfatter av seg. Hvilken kjendis?

Tips: I ekte «Huskestue»-stil så sier jeg at denne er så enkel at du ikke får tips, men minuspoeng om du ikke klarer den!

NB! Ingen av svarene dere legger inn i kommentarfeltet vil bli godkjent av meg før fristen er ute kl.18.00, så det hjelper ikke å vente på at noen andre kommenterer før deg 😉

50 kommentarer om “Krimjulekalenderen 14.desember”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: