Vil du gi Vargtimen i julepresang?

Min nye krimroman «Vargtimen» kommer på markedet i løpet av de to første ukene i januar. Jeg fått trykket opp 100 lekre gavekort som jeg signerer, og som dere kan gi til en krimelsker til jul. Da vil mottakeren få tilsendt «Vargtimen» signert med en personlig hilsen fra meg i januar. Du får selve gavekortet sendt til din adresse i løpet av tre dager, slik at du kan legge det under juletreet til rette vedkommende.

Min nye krimroman «Vargtimen» kommer på markedet i løpet av de to første ukene i januar. Jeg fått trykket opp 100 lekre gavekort som jeg signerer, og som dere kan gi til en krimelsker til jul. Da vil mottakeren få tilsendt «Vargtimen» signert med en personlig hilsen fra meg i januar. Du får selve gavekortet sendt til din adresse i løpet av tre dager, slik at du kan legge det under juletreet til rette vedkommende.

Bestill gavekortet ved å sende 428,- til VIPPS 92858!

Husk å skrive navn og postadresse til mottaker i meldingsfeltet 🙂

Om boka:

Vargtimen er første bok i en ny krimserie jeg skriver på. Overbetjent Gabriel Fjell er akkurat forfremmet til etterforskningsleder i Haugesund, og hans første sak gir han enorme utfordringer både privat og profesjonelt. En selvmordsbølge sprer seg blant ungdommene i byen, og Gabriel og hans team føler seg maktesløse i kampen mot de destruktive kreftene. Snart finner de ut at ungdommene er tilknyttet et internasjonalt nettverk som kaller seg «Blue Whale Challenge». Et spill der ungdommene etter 57 ulike utfordringer til slutt ender med å ta livet av seg. For Gabriel blir saken ekstra belastende i og med at hans egen storesøster begikk selvmord for atten år siden, og han sliter med ubearbeidede traumer etter det som skjedde den gangen.

Boken er skrevet med ungdom og psykisk helse som bakteppe. En tematikk jeg lenge har hatt lyst til å skrive om, og et emne som engasjerer meg svært mye. Da jeg begynte å dykke ned i temaet for to år siden boblet det opp så mye grums til overflaten at jeg nesten fikk pusteproblemer. Det finnes steder på nettet der ungdom ferdes som er så mørke og jævlige at vi knapt kan tro det. «Blue Whale Challenge», som jeg skriver om, er ett eksempel, men det finnes en hel rekke andre lignende nettsteder også. I 2019 kunne vi lese en artikkelserie, og se en dokumentar på NRK om temaet med tittelen «Trigger warning». Ungdommer som er medlem av et hemmelig nettverk på Instagram der det deles selvmordsplaner og filmes selvskading. En av jentene i dokumentaren tok livet av seg mens medlemmene i nettverket fulgte henne på Instagram.

Det har vært ufattelig tøft og tungt å skrive denne boka. Å dykke inn i så nedkjørte og sårbare unge sinn har vært en prøvelse, og det er klart at en gjør seg tanker underveis om det er riktig å skape spenningslitteratur med et slikt bakteppe. Jeg føler likevel at jeg gjør det riktige. Det er viktig for meg at vi tør å snakke om disse tingene, og dersom «Vargtimen» kan tvinge fram en debatt rundt ungdom og psykisk helse, ja da vil jeg bli glad.

Etter å ha lest dette, tenker du kanskje at dette var en litt for depressiv julegave å gi, men du kan ta det helt med ro. Først og fremst så er dette en intens, skremmende og til tider ubehagelig krimroman der spenningen står i høysetet. Jeg skriver krim, og krim skal etter min mening primært få fram gåsehud og grøss hos leseren. Det kan jeg love i rikt monn.

GOD FØRJULSTID DA ALLE SAMMEN!

Én tanke om “Vil du gi Vargtimen i julepresang?”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: