Debutanthjørnet: Sven G. Simonsen

Forfattersentrum gikk i høst ut med en oppfordring til oss forfattere om å fremsnakke debutantene våre. Derfor vil jeg utover høsten, vinteren og våren presentere en rekke krimdebutanter og deres bøker for dere. Dette er debutanter som jeg har lest selv, og som jeg mener dere også bør lese. 2020 har vært et forferdelig år å debutere i. Så godt som ingen arrangementer, og nesten all promotering skjer på sosiale medier, så dette er mitt lille bidrag til å gi dem en liten boost. I dag: Sven G. Simonsen

Forfattersentrum gikk i høst ut med en oppfordring til oss forfattere om å fremsnakke debutantene våre. Derfor vil jeg utover høsten, vinteren og våren presentere en rekke krimdebutanter og deres bøker for dere. Dette er debutanter som jeg har lest selv, og som jeg mener dere også bør lese. 2020 har vært et forferdelig år å debutere i. Så godt som ingen arrangementer, og nesten all promotering skjer på sosiale medier, så dette er mitt lille bidrag til å gi dem en liten boost.

Foto: Tolli Vegge

I dag: Sven G. Simonsen – «Risiko»

Forlaget Press

Om forfatteren:

Sven G. Simonsen er en norsk forfatter, journalist, forsker og bistandsarbeider. Opprinnelig kommer Sven fra Mo i Rana, men de siste tretti årene har han bodd og jobbet i Oslo, vel å merke med noen utenlandsopphold rundt om i verden. Som journalist har han jobbet for Altaposten, VG, Dagens Næringsliv og Dagbladet. Han har også jobbet i 14 år ved Fredsinstituttet i Oslo (PRIO) og har jobbet med fredsprosesser i både Afghanistan, Øst Timor og i Kosovo. Fra 2011 reiste han rundt i verden på oppdrag for UNICEF, blant annet i Jemen, Sudan, Kenya og Ukraina. Av fritidsinteresser er Sven aktiv klatrer og vektløfter.

Om boka:

«Risiko» er en internasjonal finansthriller med høyt tempo og driv. Vi møter Liv Eriksson som er psykolog og som har arbeidet i noen av verdens tøffeste konfliktområder, men når kjæresten Olav faller i døden mens de er på klatreferie i Thailand, bryter hun sammen og isolerer seg. På nettet ligger en film som viser fallet. Noen der ute vet hva som egentlig skjedde da han døde. Olav var spesialetterforsker i Økokrim og hadde hemmeligheter som verken hun eller hans kolleger visste om. Kjente hun ham egentlig? Jakten på sannheten tar henne på en reise til München, Kypros og Beirut, og som blir stadig farligere etter hvert som hun nærmer seg avsløringen av en forbrytelse av spektakulære dimensjoner.

Min omtale av «Risiko»:

Gjør deg klar til å møte ei rå dame! Liv Eriksson er nordlending, psykolog, tidligere internasjonal hjelpearbeider, fjellklatrer og et råskinn du skal lete lenge etter, selv i en verden av fiktive thrillerhelter. Elsker henne, og alt det hun står for. Hun hever denne finansthrilleren fra å være en litt seig økonomisk smørje av teknikaliteter til å bli en halsbrekkende actionthriller av beste merke. «Risiko» er mye røffere i kantene enn både tittel og omslag tilsier. Til tider, og da spesielt mot slutten, er den så spennende at det nærmer seg en «ut av kroppen opplevelse». I andre partier ganske langdryg og pratsom. Den kunne med fordel ha vært kortet ned litt og skrudd litt tettere i det narrative, men det er noe suggererende ved fortellingen som likevel driver deg fremover, selv i disse partiene av teksten.

Sven G. Simonsens debut imponerer meg på flere plan. I karaktertegninger, i det hverdagslig skildrende, i opprullingen, og ikke minst i de sylskarpe tempopartiene. Ingen legger denne boka på nattbordet de siste 100 sidene. Forfatteren har tatt seg noen snarveier i form av enkelte ulogiske og lite troverdige valg hos både protagonister og antagonister, men er tilgitt. Alt handler til syvende og sist om å gi leseren en spennende lesestund. Og det klarer Simonsen med god margin. Anbefales!

Utdrag fra andre anmeldelser:

«Sven G. Simonsen er en erfaren skribent som leverer en veldreid røverroman med stort tempo, interessante tema og en supertøff kvinnelig helt»

Stavanger Aftenblad

«Jeg lar meg underholde. Hele veien. Fra Grünerløkka til Thailand, fra Kypros til Beirut sammen med denne superkvinnen som får selv Lara Croft til å fremstå som en bleik amatør i forhold»

Bjørn Bakken – Bjørnebok

«Sven G. Simonsen debuterer med en finansthriller som inneholder mye mer enn bare penger og kapital. Den er proppet med action. Skal du lese en debutant, så gi denne boka en sjanse. Du vil ikke angre»

Henning Sviland – Hennings Bokhylle

«Karakterene er overbevisende bygget opp, spesielt er jeg imponert over hvordan Livs PTSD preget personligheten hennes. Jeg er imponert over at debutanter kan gjøre det så godt som dette»

Tine Sundal – Tine sin blogg

Én tanke om “Debutanthjørnet: Sven G. Simonsen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: