Er du klar for en fest?

Er du, eller klarer du å komme deg til Haugesund på lørdag, så inviterer vi deg på fest. Vi har trommet sammen åtte sterke forfattere fra Haugalandet, og inviterer til «LittFest Haugesund» på biblioteket fra 17.00-21.00. Dette er forfattere som gleder seg vilt til å komme seg på scenen etter halvt års kulturtørke på sidelinja. Nå vil vi møte dere lesere, og gi dere en uforglemmelig kveld. Bruk anledningen til å støtte opp om kulturlivet i Haugesund, og få med deg fine litterære samtaler med det beste denne byen har å oppdrive av forfatterstemmer.

Er du, eller klarer du å komme deg til Haugesund på lørdag, så inviterer vi deg på fest. Vi har trommet sammen åtte sterke forfattere fra Haugalandet, og inviterer til «LittFest Haugesund» på biblioteket fra 17.00-21.00. Dette er forfattere som gleder seg vilt til å komme seg på scenen etter halvt års kulturtørke på sidelinja. Nå vil vi møte dere lesere, og gi dere en uforglemmelig kveld. Bruk anledningen til å støtte opp om kulturlivet i Haugesund, og få med deg fine litterære samtaler med det beste denne byen har å oppdrive av forfatterstemmer.

Det er viktig for oss å komme oss opp på hesten igjen. Komme oss ut. Møte folk. Møte lesere. Møte litteraturinteresserte mennesker. Sammen med Rogaland Forfatterlag, Norsk Forfattersentrum og Haugesund Folkebibliotek så vil vi gi dere en litterær vitamininnsprøyting etter flere måneder uten de helt store arrangementene. Men, det er begrenset med billetter på grunn av pandemien, så det er viktig at dere kjøper plasser kjapt.

BLIR DU MED? KLIKK HER FOR Å KJØPE BILLETTER!

Lenke til Ticketco Billettkjøp

Her følger en kort presentasjon av hvem det er du får møte på scenen på lørdag:

BJARTE SAMUELSEN

Bjarte Samuelsen (f. 1978) har skrevet tre romaner og en novellesamling. Han debuterte i 2007 med romanen Tilsynekomst. I 2009 kom bergensromanen Tang, mens Dagane utan namn er hans tredje bok. Det er en dramatisk fortelling om den mest utsatte posisjonen en kan ha: å være barn – og om den vanskeligste jobben en kan ha: å være forelder. Han kommer opprinnelig fra Bergen, men bor og jobber i Haugesund.

BOKUTGIVELSER
 • Dagane utan namn (Roman, Samlaget, 2019)
 • Tang (Roman, Samlaget, 2009)
 • Tilsynekomst (Roman, Aschehoug, 2007)
 • Inni sein og zeit (Noveller, Aschehoug, 2007)

GAUTE SORTLAND

Gaute Mikal Sortland (født 25. januar 1980 i Haugesund) er en norsk forfatter og musiker. Sortland har mastergrad i nordisk litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo (2007). Musikalsk har han gjort seg bemerket i country- og bluegrassbandet Bergen Mandolinband, både som låtskriver, gitarist og vokalist. Som forfatter tematiserer han ofte den skjøre grensegangen mellom liv og død. Tekstene er preget av en stadig veksling mellom det snodige og lune og det alvorlige og melankolske. Språket er knapt, konsentrert og presist. En underfundig stil kjennetegner forfatterskapet, noe som skaper stemning i tekstene og gir dem både humor og dybde.

BOKUTGIVELSER
 • Du er ikkje normal (Noveller, Samlaget, 2019)
 • Korte meisterverk (Noveller, Samlaget, 2017)
 • Fotturar i Norge (Noveller, Samlaget, 2015)
 • The rise and fall of Gøran Trovåg (Ungdomsbok, Samlaget, 2013)
 • Du er her igjen og alt er forandra (Kortprosa, Samlaget, 2011)
 • Johan (Roman, Samlaget, 2009)

AGNES LOVISE MATRE

Agnes Lovise Matre (født 11. mai 1966 på Osterøy) er en norsk lærer og forfatter bosatt i Haugesund. Hun har siden debuten i 2012 gitt ut fire romaner og krimromaner. Den femte kommer ut våren 2021. Romanene hennes kjennetegnes av en underliggende krypende spenning som gradvis kommer til overflaten gjennom alvorlige og aktuelle temaer som vi sjelden snakker om. Hun debuterte med den skjønnlitterære romanen Stryk meg over håret på Commentum Forlag i 2012, fulgte opp med thrilleren Kledd naken på Comino Forlag i 2015, før hun debuterte som krimforfatter med Skinnet bedrar på Gyldendal Norsk Forlag i 2017. Oppfølgeren Iskald ble utgitt i mai 2019 , og vant den litterære krimprisen «Sølvkniven 2020» for årets beste kriminalroman 2019. Kledd naken kom på andre plass i kåringen «Heile Hardanger og Voss les» i 2016. Alle hennes kriminalromaner tar sin handling fra Hardanger. Hennes første kriminalroman Skinnet bedrar er også oversatt til tysk, og ble gitt ut i september 2019.

BOKUTGIVELSER
 • Uvigslet jord (Krim og spenning, Gyldendal, 2021)
 • Beste sommerkrim (Medforfatter) (Novellesamling, Goliat, 2020)
 • Iskald (Krim og spenning, Gyldendal, 2019)
 • Skinnet bedrar (Krim og spenning, Gyldendal, 2017)
 • Kledd naken (Krim og spenning, Comino forlag, 2015)
 • Stryk meg over håret (Roman, Commentum, 2012)

SIRI M. KVAMME

Siri Milde Kvamme (født 19. juni 1975 i Stanghelle i Vaksdal ) er en norsk kulturjournalist og romanforfatter, bosatt i Haugesund. Hun er utdannet ved Universitetet i Bergen, og har også gått på forfatterstudiet i Bø (1995), og Skrivekunstakademiet i Hordaland (1999). I 2001 tok hun forfatterutdanningen Litterär gestaltning på Universitetet i Göteborg. Kvamme arbeidet som frilansjournalist og bokanmelder for Bergens Tidende i årene 1996 til 2010. Her i Haugesund har hun i tillegg til sin forfattervirksomhet også gjort seg bemerket som spaltist i Haugesunds Avis og som drivkraft bak Litterær Salong. Hennes siste bok Vidunderlege Vera er en roman full av liv og lyst, kjærlighet og løgner, humor og varme, rør og opprør, latter og renspikket desperasjon. Det er i dette landskapet Kvamme liker seg best. I kontrastene mellom glede og sorg, lekenhet og alvor.

BOKUTGIVELSER
 • Vidunderlege Vera (Roman, Cappelen Damm, 2020)
 • Verden leker gjemsel (Roman, Cappelen Damm, 2016)
 • Nattgjengar (Roman, Cappelen Damm, 2012)
 • Vinterhjerte (Roman, Cappelen Damm, 2008)
 • Raud og frå seg (Roman, Samlaget, 2001)

ODD EIRIK FÆREVÅG

Odd Eirik Færevåg (født 1976) er en norsk lærer, lyriker og forfatter fra Røvær. Han arbeider som lærer i Haugesund og debuterte som forfatter med diktsamlingen Dagane grå på Samlaget i 2013. I Dagane grå skrev Odd Eirik Færevåg tett og personlig om det å miste et lite barn. Diktene er gripende og personlige, underlige og underholdende. De forteller om en liten sønn som dør, og som bringer fram minner om en søster som døde fem år gammel. Nå i år kom han ut med sin andre bok, Den vesle jenta og havet. Dette er en samling korte fortellinger fra hans hjemsted, Røvær. Tekst for tekst tegner forfatteren et portrett av en øy og en familie. Gjennom stilsikker sjangerlek og med tekster full av kjærlighet hedrer han sin lillesøster.

BOKUTGIVELSER
 • Dagane grå (Diktsamling, Samlaget, 2013)
 • Den vesle jenta og havet (Kortprosa, Samlaget, 2020)

LISE-MARTE VIKSE KALLÅK

Lise-Marte Vikse Kallåk (Født 1963) er etter Kolbein Falkeid kanskje Haugesunds fremste lyriker de siste årene med tre utgitte diktsamlinger, flere opptredener på festivaler og arrangementer, ulike bestillingsoppdrag, utvalgt som månedens dikter på Diktkammeret, og hun har blitt sitert i flere andre litterære verk. Hennes nynorske poesi har funnet plass i mange hjerter, og hun er en aktiv bidragsyter som deler sine tekster også på sosiale medier der de når ut til flere. I tillegg til sine diktsamlinger, er hun også forfatteren bak verket «Atelierdøra på gløtt» fra 2015 der hun portretterer viktige kunstnere på Haugalandet og deres kunstverk. Hun har selv sagt at hun ønsker å formidle erfaringer, men også noe udefinerbart, samt observere, se og tolke omgivelsene.

BOKUTGIVELSER
 • Klemme ein gong for ja to gonger for nei (Lyrikk, Tekstmarker, 2019)
 • Sofaen den same båten (Lyrikk, Liv forlag, 2018)
 • Månen landa i natt (Lyrikk, Margbok, 2015)
 • Atelierdøra på gløtt – kunstnere på Haugalandet (Bokmaker, 2015)

TRULS HORVEI

Stordabuen Truls Horvei (Født 1957) er nok for mange mest kjent som journalist i Haugesunds Avis, men han er også en av de mest erfarne lyrikerne våre med lang fartstid og mange utgivelser, i tillegg til at han også har to ungdomsromaner på samvittigheten. Han debuterte med diktsamlingen Havfruehester i 1988, mens hans seneste utgivelse Frostskrift kom nå i år. Horvei har studert litteratur ved Universitetet i Bergen, og i tillegg til bøker har han utgitt seks CD-er med poesi og musikk. Våren 2017 kom han ut med diktboken Fars stemme. Her skrev Horvei om forholdet mellom far og sønn. Når jeg-et i diktene opplever at faren er dement, drar han tilbake til barndommen på en minnereise. Hans siste utgivelse Frostskrift ble utgitt våren 2020. Den tar for seg overgangen mellom vinter og vår. Diktene handler blant annet om et langvarig forhold, om barnebarn og om døden. I 2020 ble det også laget kortfilm av Fars stemme med Scenekraft i Haugesund.

BOKUTGIVELSER
 • Frostskrift (Lyrikk, Kapabel Forlag, 2020)
 • Fars stemme (Lyrikk, Wigestrand Forlag, 2017)
 • Moods of Horvei (Lyrikk, Margbok, 2011)
 • Fanden vet (Lyrikk, Fandens skiver, 2002)
 • Siste kvelden (Ungdomsbok, Aschehoug, 1996)
 • En halv himmel (Lyrikk, Aschehoug, 1996)
 • Blå strenger (Ungdomsbok, Aschehoug, 1994)
 • Stjernehuset (Lyrikk, Aschehoug, 1992)
 • Havfruehester (Lyrikk, Grøndahl, 1988)

GEIR TANGEN

Geir Tangen (født 1970 i Øystese) er en norsk krimforfatter, skribent, lærer og bokblogger. Han debuterte med romanen Maestro i 2016, og har etter overgangen til Gyldendal Norsk Forlag våren 2016 også gitt ut to kriminalromaner til i samme serie med handling fra Haugesund. Hjerteknuser og Død manns tango. Rettighetene til hans to første romaner er solgt til 15 land, mens tredje og siste bok i serien er solgt til Danmark, Italia, Nederland , Sverige og Tyskland. Forfatteren har i tillegg til tre kriminalromaner også skrevet flere noveller. Hans første roman, Maestro, ble i 2017 nominert til Maurits Hansen-prisen – Nytt Blod på Kongsberg litteraturfestival, til ThrillZone Awards for årets beste krimdebut 2018 i Nederland, og til den nederlandske Hebban Thriller Club-Prijs, også det i 2018. Boken er også plukket ut som en av tyske Weltbilds tjue beste nordiske kriminalromaner siste fem år, og kommer i den forbindelse ut i en spesialutgave i Tyskland i februar 2021. I Januar 2021 kommer han med Vargtimen, første bok i en ny krimserie fra Haugesund. Tematikken er ungdom og selvdrap.

BOKUTGIVELSER
 • Vargtimen (Krim og spenning, Gyldendal, 2021)
 • Beste sommerkrim (Medforfatter) (Novellesamling, Goliat, 2020)
 • Exit (Medforfatter) (Noveller for ungdom, Gyldendal, 2019)
 • Død manns tango (Krim og spenning, Gyldendal, 2018)
 • Dødelig dose (Medforfatter) (Novellesamling, Liv forlag, 2017)
 • Hjerteknuser (Krim og spenning, Gyldendal, 2017)
 • Maestro (Krim og spenning, MATA, 2016)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: