Stolt som faen!

Er det lov å banne? Ja, det er det når det er av glede, mente en litt gladkristen konfirmasjonsprest jeg snakket med for noen år siden. I dag tikket det inn en fantastisk nyhet. Min første krimroman «Maestro» er valgt ut av tyske Weltbild som en av 20 titler som skal representere det ypperste som er kommet ut av skandinavisk krim de siste årene, og som gis ut på nytt i en egen abonnementserie som de har gitt navnet «Midsommermorde«.

Det er nå tre år siden «Seelenmesse» (Maestro) kom ut på markedet i Tyskland, og siden den gang har både «Totenfest» (Hjerteknuser) og «Höllenangst» (Død manns tango) sett dagens lys. Bøkene har fått en fantastisk mottakelse i Tyskland, og gode anmeldelser over hele fjøla. Men, at Seelenmesse skulle bli plukket ut i et så storfint selskap som dette, hadde jeg aldri drømt om. Det er en ære, rett og slett.

Foreløpig er det bare de fire første titlene som er offentliggjort av Weltbild, og min bok kommer altså først i februar 2021. De fire er Samuel Bjørks «Det henger en engel alene i skogen», Yrsa Sigurdardottirs «DNA», Kristina Ohlssons «Tusenfryd» og Emelie Schepps «Hvite spor». Hvem de andre femten utvalgte bøkene er, vet jeg ennå ikke. Uansett ser det ut til å bli et vanvittig felt av nordiske krimforfattere.

En liten lytteprøve av den tyske utgaven av «Maestro», «Seelenmesse» lest inn av Steffen Groth

Én tanke om “Stolt som faen!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: