Nettmøte om bokutgivelse

Du tror kanskje du er ferdig med jobben – men det er nå den virkelig begynner! Hva kan du forvente av forlaget og hva må du gjøre av markedsføring selv? Neste tirsdag, 29.september, kan du møte forfatterne Trude Teige, Atle Berge og undertegnede i et nettmøte arrangert av Forfatterforbundet. Vi vil svare på dine spørsmål om hva det skulle være når det gjelder tiden etter at en bok er skrevet og kommet ut i butikk. Hva bør du tenke på da? Hva gjør forlaget for deg? Hvordan kommer du deg ut på arrangementer og festivaler? Hva kan du forvente er på plass, og ikke …

Alle vi som har gitt ut en del bøker kjenner den følelsen av å stå der første gangen, på bar bakke med den nyskrevne mesterverket i hånda, men uten den minste anelse om hva som nå skjer, hva en skal gjøre, og hva en kan forvente. Forlagene er flinke til å gi ut bøker, men la oss være ærlige nok til å innrømme at de suger på å forberede debutanten på hva som skjer den dagen boka er ferdig.

Spørsmålene er mange. Bør du markedsføre boka selv i sosiale medier? I så fall, hvor bør du gjøre det, og hvor mye? Hva gjør forlaget ditt markedsmessig med boka di? Hvem bestemmer om boka di skal stå i bokhandelen, eller ikke? Kan du gjøre noe selv for å bli mer synlig? Hva er hemmeligheten bak de store debutantsuksessene vi har sett i Norge, og hvorfor forsvinner andre (og ofte langt bedre) bøker ut i glemselen etter halvannen uke? Hva er avgjørende for at boka skal bli anmeldt i aviser og på blogger? Bør du selge bøker selv på gater og torg? Bør du forhåndsselge bøkene dine på nettet? Hvorfor får ikke du TV-reklame på TV2 når Tom Egeland får det? Må du virkelig kjøre et dasslokk-stunt for å få innslag på God Morgen Norge? Hva må du gjøre for å bli hørt og sett?

Det er du som deltaker som bestemmer hvilke spørsmål det er vi skal besvare. Vi har 100 digitale plasser på Zoom til forfattere som ønsker å lære mer om denne prosessen, og få svar fra oss som har vært i tilsvarende situasjon mange ganger, vet en del om markedet, og som kjenner både store og små forlag i Norge.

Sted: Nettmøte på Zoom

Dato: Tirsdag 29.september

Klokken: 20.00-21.30

Meld deg på hos Forfatterforbundet i dag ved å klikke her. Du trenger ikke være medlem av forbundet for å delta.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: