Opplev meg i fri dressur!

PublitteraturkveldIkke ofte jeg får en anledning til å slippe meg skikkelig løs, men onsdag 30.april, kvelden før 1.mai (som er en fridag …) da entrer jeg scenen på Cafe Rene i Haugesund på litterær pubkveld. En litt friere, freskere og fuktigere variant av vanlige litterære salonger. Jeg skal slippes løs på massene med mord og mysterier, thrillere og grøssere. Hva er en god krim, og hva er en dårlig? Hva skal til for å skape spenning? Hvorfor selger Jo Nesbø så bra, og hva i huleste var det han tenkte på da han gav ut «Blod på snø»? Og kanskje (men bare kanskje) blir det noe nytt om mitt eget romanprosjekt.

Knuste hjerter og halve sannheterJeg stiller ikke alene. (Strengt tatt er jeg vel bare med på lasset, but who cares?) Denne kvelden med hyggelige litterære priser i baren, får dere også møte de to forfatterne Geir Satre og Agnes Matre. Geir er akkurat ute med sin rykende ferske romandebut «Knuste hjerter og halve sannheter«, mens Agnes kommer ut med sin andre bok «Kledd naken» i september. En får muligheter til å kjøpe signerte eksemplarer av de to forfatterne sine bøker. For Agnes sin del, blir det da hennes forrige roman «Stryk meg over håret«. De blir begge bokbadet av krimforfatter og forlagsredaktør i Comino Forlag, Fredrik Schmidt Fotland.

Fredrik skal også intervjue meg, og jeg skal altså snakke om det som ligger mitt hjerte nærmest. Krim og thrillere. Hvorfor digger folk Kepler og Nesbø? Hva er forskjellen på god og dårlig krim? Hvordan har norsk krimlitteratur utviklet seg siden den ble stuerein med Jon Michelet på 70-tallet? Hvilke skjulte perler bør dere lese? Hvordan driver en research til bestialske mord, og utspekulerte krimgåter? Kort sagt … Bare gøy og moro, fest og bazar!

Som de fleste av dere vet så har jeg i disse dager også sendt ut min egen roman «Maestro» til forlag. Det er et syltynt nåløye å bli antatt, men skulle det mirakuløse skje at noen der ute vil ha mine skriblerier innen denne pubkvelden kvelden kommer, ja så kan jeg love dere noen smakebiter fra boken min også. Hva er vel festligere enn et par kaldblodige mord i Haugesunds gater? Snøret er kastet, så får vi se om det biter på en storfisk. (Skjønt, jeg er jo fra Haugesund så det går helt greit med en liten sild også)

Ta med deg venner og kjente. Jeg har utrolig lyst til å møte dere som er mine lesere her på bloggen, og etter seansen er du hjertelig velkommen til å dele de sene nattetimer med oss. Vi gleder oss alle tre. Det er 1.mai dagen etter, så muligheten til å sove ut er jo til stede for de som ikke er proletarer, og har en fane som skal bæres i 1.mai-toget. Still opp, og bli med på en litterær helaften med festlig vri. Meld deg gjerne på eventen på facebook, og del den med dine venner. Gleder meg til å møte dere alle sammen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: