Noen skikkelige godbiter på vent …


Photo 25.03.13 14 29 02Våren er kommet til Vestlandet, og de mørke lesekveldene blir kortere. Peisen har det ikke vært fyr i på et par uker, og kaffekoppen blir drukket på grunn av koffeinabstinens, og ikke for å få varme i kroppen. Selv om solen smiler til meg fra stuevinduet, og hagen skriker høylytt på en våropprensking, så betyr ikke det at bøkene blir lagt bort. Jeg har rett og slett litt for mange gode leseopplevelser på vent til å la være.

Akkurat nå så er det to gamle travere som ligger på nattbordet og øverst i iBooks-bokhylla. Det er Tom Egelands «Lucifers Evangelium» og Jørgen Jægers «Dødssymfoni«.  Begge bøkene en del av mitt prosjekt om å komme i mål med hele seriene til disse to, samt Jørn Lier Horst, Frode Granhus, Monika Yndestad, Sonja Holtermann, Frode Eie Larsen og Jan Erik Fjell i løpet av 2014. Ambisiøst, ja … Men, jeg har tro på å komme i mål.

Ragnar Engers "Krypet" er neste bok ut
Ragnar Engers «Krypet» er neste bok ut

Utenom dette prosjektet så har jeg satt meg som mål i år å lese flest mulig nye norske krimdebutanter. Har allerede lest to. Lene Lauritsen Kjølners fine «Høyt henger de«, og Jan Ove Ekebergs thriller «Den barmhjertige terroristen«. En av dem som jeg gleder meg mest til å lese står nå klar i bokhylla og sitrer av forventning. Det er Ragnar Engers «Krypet«. Fikk boken ferdig signert fra forfatteren i forrige uke som takk for et fint debutantintervju med ham i februar. Så snart Bjørn Beltø har løst Lucifers gåter så blir denne boken prioritert. Debutanter er alltid spennende. Har også skaffet meg Hanne Kristin Rohdes hypede «Mørke hjerter», og håper å få tak i Ann Christin Gjersøes krimdebut «Jernjomfruen» med det første.

Det stopper ikke der vet du. Jeg SKAL lese alle de nominerte til Rivertonprisen for 2013. Jeg har lest «Politi» av Jo Nesbø, «21 dager» av Sidsel Dalen og «Smertens Aveny» av Roar Sørensen. Men de to siste står på vent, og vil nok bli lest før sommeren slår inn døra med hetebølgen som garantert kommer til Haugesund i år. 😉 Nikolaj Frobenius «Mørke grener» er bestilt på biblioteket, mens Gard Sveens «Den siste pilgrimmen» har stått og samlet støv (!) i bokhylla mi i ett år. Hvorfor? Nitrist omslag faktisk … Så feil kan man ta.

Riverton-nominerte Gard Sveen MÅ leses!
Riverton-nominerte Gard Sveen MÅ leses!

Så har vi alle de andre bøkene som bare leses da. Trenger jeg å nevne «Sønnen» av Nesbø? Nei, jeg trenger jo ikke fare med slike selvfølgeligheter. «Den 13.disippel» av Tom Egeland likeså når den kommer i mai. Da er jeg etter alle sonemerker ferdig med både «Lucifers Evangelium» og «Nostradamus Testamente«. Jeg skal også lese Agnes Ravatn sin bokbloggnominerte bok «Fugletribunalet» selv om jeg ikke rakk den under samlesingen nå i mars. Vant den imidlertid signert på KNIRK i går, og da har jeg ingen unnskyldning lenger. En annen bok som jeg har hørt masse om de siste par månedene er «Sannheten om Harry Quebert-saken» av sveitsiske Joel Dicker. Slike snakkiser må prøves ut, og jeg har bestilt den på biblioteket. Noe ventetid, men jeg har ikke hastverk, så det går vel greit tenker jeg.En annen snakkis som bar MÅ leses er «Manualen» av Shane Kuhn. Hysterisk triggende omslag, og historien har forlengst pirret nysgjerrigheten min. Juritzen Forlag kom dessuten med to bøker som umiddelbart ble satt opp på leselista i forrige uke. Årets «Påskekrim 2014» med 18 krimnoveller fra våre aller beste krimforfattere og en bok jeg aldri har hørt om før. Martin Olczaks «Akademimordene«. Vaskeseddelen sa «Fyttigrisen!» høyt og tydelig til meg da jeg leste bak på boka.

Slik ser det altså ut … Blomsterbed, hekker og gressplenen går en tid med alvorlig omsorgssvikt i møte ser det ut som. Lurer på om jeg bare skal asfaltere hele vederstyggeligheten?

Andre som har bøker på vent finner du i tirsdagstemaet til Beathe her.

9 kommentarer om “Noen skikkelige godbiter på vent …”

 1. Det hørtes ut som du har litt å gjøre, ja 🙂 Mannen min kom på for noen år siden at han ønsket å lese alle de norske krimforfatterene, og siden vi begge liker å lese krim på senga har vi fulgt dette prosjektet siden. Jeg liker å lese mange ulike typer krim, og leser såpass fort at jeg kan få med meg flere bøker. Men når det gjelder de norske forfatterne så leser jeg dem først før de reiser tvers over senga til neste nattbord for å bli lest igjen. Det er en koselig ordning 🙂 Ønsker deg en fin tirsdag!

  Liker

 2. Enten asfaltere hele vederstyggeligheten, eller slenge på en ekstra krim; Det vederstyggelige av Jonathan Holt;)

  Liker

 3. Det blir en travel vår for ikke å snakke om et travelt år,men jeg tipper du har mye godt lesestoff i vente der. Flere av de forfatterne du nevner har jeg også planer om å stifte bekjentskap med, det er jo nesten litt pinlig å ikke ha lest noe av verken Jørgen Jæger eller Jørn Lier Horst eller Tom Egeland. «Krypet» har jeg liggende og den blir vel lest ganske så snart her også. Det kommer garanter ikke til å mangle på verken bøker eller fine lesestunder fremover! Ha en strålende tirsdag!

  Liker

 4. Her var det mange godbiter å velge i mellom! Og du velger ikke en gang, du skal lese alt, skjønner jeg. Vil nok lese noen av disse, men da jeg leser mye ikke-krim også, blir det nok ikke alle. Sitter akkurat nå på kaffeen i biblioteket i Trondheim, og har plukket med meg et par krimbøker der også. Men det er ikke nyutgivelser.

  Liker

 5. Mye spennende her, noe har jeg lest noe har også jeg på vent. Spent på din omtale av Harry Q, jeg var mer lunken enn mange av omtalene jeg har lest. Pilegrimen har jeg lest, enig med deg den var meget bra 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: