Her er de nominerte til Bokbloggerprisen 2013!

Den onde arvenKjære forlagsredaktører … Sett igang trykkpressene. Det er nå fritt fram å klistre «Nominert til Bokbloggerprisen 2013» på følgende 12 bøker. En spennende liste vil nok de fleste si, og utvilsomt mange perler fra det norske bokåret 2013. Personlig savner jeg mer krim. Mye mer krim … Men, bokbloggerne i Norge er nok ganske skeivt fordelt når det kommer til favorittsjangre. Ekstra moro er det likevel å se at en av mine egne nominasjoner har nådd frem til langlisten.

I kategorien «Norsk skjønnlitteratur» er det vel ingen stor overraskelse at vi finner titler som «Fugletribunalet» av Agnes Ravatn, og «De usynlige» av Roy Jacobsen på denne lista. Mer overraskende synes jeg personlig det er å finne Jo Nesbø med «Politi«. En bok jeg faktisk halvslaktet …Av norsk krim ifjor finnes det etter min mening laaaangt bedre titler enn denne, men smaken er som baken.

Som sagt så er det alltid litt stas å nå fram med egne nominasjoner, men denne gangen nådde ikke noen av mine nominerte titler innen kategorien «Norsk skjønnlitteratur» opp. Det er jeg selvsagt litt skuffet for.

I åpen klasse finner vi mange ulike sjangrer. Herunder kommer både barne og ungdomsromaner, faktabøker og poesi for å nevne noe. Ingen har vel vert i tvil om at «Odins barn» av Siri Pettersen og «Mysteriet Mamma» av Trude Lorentzen skulle nå opp, men at vi skulle finne titler som «Fugl» av Lisa Aisato var nok mer overraskende for de fleste.

Odins barnAt min nominasjon, fantasyromanen «Den onde arven» av Thomas Enger faktisk gikk hele veien til langlista er ikke mindre enn en stor stor glede for meg. Hans fantastiske ungdomsroman traff meg veldig godt da jeg leste den i vår.  Jeg vil få benytte anledningen til å gratulere både Thomas Enger og Gyldendal Forlag med nominasjonen.

Kortlisten til prisen vil være på tre bøker i hver kategori, og den vil bli offentliggjort i mandag 27.januar. Så gjenstår det å se hvilke av disse titlene som ender opp som de endelig nominerte når dette offentliggjøres. Vi gleder oss alle sammen, og har mye god lesing i vente. Prisene deles ut under bokbloggertreffet på Oslo Bokfestival til høsten. Lykke til!

DE NOMINERTE I KLASSEN NORSK SKJØNNLITTERATUR:

– Fugletribunalet av Agnes Ravatn (Samlaget)
– Politi av Jo Nesbø (Aschehoug)
– Disse øyeblikk av Herbjørg Wassmo (Gyldendal)
– Over det kinesiske hav av Gaute Heivoll (Tiden)
– Det finnes ingen helhet av Helga Flatland (Aschehoug)
– De usynlige av Roy Jacobsen (Cappelen Damm)

DE NOMINERTE I ÅPEN KLASSE:

– Mysteriet Mamma av Trude Lorentzen (Oktober)
– Odinsbarn av Siri Pettersen (Gyldendal)
– Fugl av Lisa Aisato (Gyldendal)
– Den onde arven av Thomas Enger (Gyldendal)
– Det vi kan stå for av Geir Lippestad (Aschehoug)
– Urd av Ruth Lillegraven (Tiden

Listen er hentet fra Bokbloggerprisens offisielle hjemmeside

6 kommentarer om “Her er de nominerte til Bokbloggerprisen 2013!”

 1. En av mine nådde opp, i åpen klasse – Thomas Engers Den onde arven. Fornøyd med det, jeg skjønner at spredningen har vært stor. Og det synes jeg er et godt tegn, for det viser at vi som bokbloggere dekker en stor del av bokmarkedet 🙂 Selv har jeg nok hovedvekt på krim, og er temmelig skuffet over at Politi er eneste nominerte fra denne sjangeren.

  Liker

  1. Kunne ikke vært mer enig. Tror nesten det må ha med at svært mange leste akkurat den boken ifjor, og at det derfor ble flere som likte og nominerte den. Den onde arven var overraskende, men desto mer hyggelig 🙂

   Liker

 2. Jeg var (positivt) overrasket over at Odinsbarn var med ut fra de «mine nominasjoner»-innleggene jeg har lest. Den onde arven skal leses, enten den kommer på kortlisten eller ikke, det er opplagt.

  Liker

 3. Eg synest roman-lista vitner om overraskande mainstream smak, men at det er mykje spennande i Åpen klasse. Eg har ikkje lese krim på lenge, så om Politi fortener plassen sin eller ikkje, kan eg ikkje uttale meg om, men viss vi ser på begge listene er det jo ganske stor spredning, til tross for bestselgjarorientering i roman-kategorien. For min del er eg veldig glad for at Urd har komme med.

  Du skriv:

  «Personlig savner jeg mer krim. Mye mer krim … Men, bokbloggerne i Norge er nok ganske skeivt fordelt når det kommer til favorittsjangre.»

  Det var jo ganske stor vekt på krim i nominasjonane, då, sjølv om ikkje alle nådde opp til long-lista. Viss du ser på statistikken til Knirk (http://knirk.no/2014/01/bokbloggerprisens-langliste-litt-statistikk/) ser du at 1/3 av dei nominerte romanane var krim. Så eg er ikkje heilt sikker på om kritikken din er berettiga, her. Eg synest i alle fall ikkje dette vitner om veldig skeiv fordeling når det kjem til favorittsjangrar. 😉

  Liker

 4. At Politi ble nominert var både overraskeden og ikke overraskende. Svært mange har lest den, og tydligvis likt den, så da blir det vel fort slik.. Selv har jeg lest ganske mye krim fra 2013, men ikke Politi, da den ikke har fristet meg. jeg har liksom ikke kommet noen vei med Nesbøs bøker tidligere, men nå får jeg jo anledning til å prøve igjen hvis den kommer på shortlista. Ellers er det gode romaner i den klassen, men ganske forutsigbart. (selv nominerte jeg to av dem som kom med på den lista, samt en i åpen klasse) Folkens- les mer utenfor bestselgerne neste år….da.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: