Hjelp meg da vel…

Å bli bokblogger har vært en sann fornøyelse fra første dag. Jeg har oppdaget så mye nytt, lært så mye om litteratur, blitt kjent med så mange bokfolk. Kort sagt, en sann glede. Men, etterhvert som bloggen ble kjent der ute så begynte det også å trille inn med anmeldereksemplarer i et tempo jeg ikke har hatt nubbesjans til å følge opp. Derfor ber jeg dere der ute om hjelp. Noen som har lest disse bøkene, og som kan anbefale dem?

Gun Machine1. Gun Machine – Drapskoden av Warren Ellis (Vendetta)

Vaskeseddel: Tallow trodde ikke dagen kunne bli verre. Et rutineoppdrag i New Yorks gater ender opp med at partneren blir skutt av en naken mann med hagle. Men det er bare starten på etterforsker John Tallows problemer. Etter skuddene har falt, snubler Tallow over en leilighet fylt med våpen. Gamle våpen. Spesialvåpen. Våpen som burde ligget trygt i politiets bevislager. Det er hundrevis av dem på alle vegger. Og hvert eneste av dem er knyttet til et drap. Tallow har avdekket tjue år med uløste drapssaker og begynner en desperat jakt på en drapsmann verden ikke har sett maken til, og en sak politiet helst skulle vært foruten. «Et storslått, underholdende våpen presset mot krimsjangerens tinning!» -Guardian «En blendende oase i politikrimmens homogene ørken.» -Financial Times

Agent-62. Agent 6  av Tom Rob Smith (Cappelen Damm)

Vaskeseddel:Tre tiår. Moskva, 1965. Da Leo Demidovs verste frykt blir virkelighet og et tragisk mord ødelegger alt han er glad i, krever han kun én ting: at han får lov å finne morderen som har slått til i hjertet av hans familie. To mord. Ødelagt av sorg blir hans krav nektet ham og Leo ser ingen annen mulighet enn å ta saken i egne hender, selv om han er tusenvis av mil fra åstedet. En konspirasjon. I en spennende fortelling som tar oss fra New Yorks bakgater på 60-tallet til fjellene i Afghanistan i 80-årene, lar Leo ingenting hindre ham i jakten på den ene personen som kjenner sannheten: Agent 6.

Til-døden-skiller-oss-ad3. Til døden skiller oss ad av Ingrid Elfberg (Silke)

Vaskeseddel: På flukt fra en voldelig ektemann. På leting etter en forsvunnet kvinne. Erika sminker over blåmerkene, sier at hun har ramlet i trappen, og har pustevansker på grunn av de brukne ribbena. Hun prøver å fortelle sannheten om skadene, men ingen tror på at Göran slår sin kone. Han er jo en grei kar og en god politimann. Til slutt flykter Erika til Göteborg for å begynne på nytt. Hennes første sak ved Göteborg-politiet handler om en forsvunnet kvinne. Ingen vet om forsvinnelsen er selvvalgt eller om kvinnen er blitt utsatt for en forbrytelse. Samtidig oppfører Göran seg stadig mer truende. Han vil ha Erika tilbake.

Jordtårer4. Jordtårer – Frode Eie Larsen (Liv Forlag)

Vaskeseddel: I 2011 debuterte Frode Eie Larsen med kriminalromanen Hemmeligheten. Høsten 2012 kom den frittstående oppfølgeren Frostrøyk. Begge bøkene fikk gode anmeldelser og mange positive tilbakemeldinger, og våren 2013 kom derfor begge bøkene også som samlepocket.
Nå er Frode Eie Larsens krimbok nummer tre i salg, hans garantert beste så langt! Torstein elsker å grave, og en dag finner han noen beinrester i et skogholt bak gården der han bor. Men da han plutselig står med en menneskeskalle hånden er det slutt på leken. Politiet varsles, og Eddi Stubb vikles inn i en ny etterforskning hvor løgner, sjalusi, skjulte grusomheter og gammelt hat lokkes frem i dagen. En dag ender det i drap. Saken virker opplagt når en mann melder seg og forteller at han er skyldig.. Men er det virkelig så enkelt?

Søvnen og døden5. Søvnen og døden av A.J. Kazinski (Gyldendal)

Døden innleder enhver krim. Og søvnen vil du mangle etter å ha lest denne! Gisselforhandleren ved politiet i København, Niels Bentzon, skulle ha snakket henne ut av det. Snakket henne fra å kaste seg i døden denne sommernatten på Dybbølsbro. Men han klarte det ikke. Og der ligger hun. Midt på skinnene med bakhodet knust og en kryptisk beskjed skrevet på hånden. Hvem er hun, og hva fikk henne til å hoppe ut fra broen? Noen eller noe var etter henne ? noe som fikk henne til å velge døden fremfor livet. Snart går det opp for Niels Bentzon at kvinnen ikke var psykisk syk, men en solodanser ved Den Kongelige Ballet som har vært forsvunnet i to døgn. Obduksjonen viser at hun er blitt druknet og gjenopplivet rett før hun hoppet fra broen. Dette er den andre boken om gisselforhandler Niels Bentzon.

en kald død6. En kald død av Fritz de Bourg (Vigmostad)

Vaskeseddel: Drammen, 1950-tallet. Nicolay Wolff eierogskriver i KrimMagasinet. Somkrigsseiler med kunfolkeskole i bagasjenerdetenklest å ha sin egenarbeidsplass. Det går rundt. Så vidt. Wolff kaller seg journalist, men i praksis er han privatetterforsker. Derfor er det til ham søsteren til den omkomne bokseren kommer for å be om hjelp. Han ser for seg en hyggelig artikkel om boksing, men snart endrer bildet seg fordi flere hevder at den unge bokseren ble tvunget til å ta sitt eget liv.

Den siste pilegrimen7. Den siste pilegrimen av Gard Sveen (Vigmostad)

Vaskeseddel: Den gamle motstandskjemperen Carl Oscar Krogh finnes drept på bestialsk vis i sitt hjem i Holmenkollen. Få uker tidligere blir beinrester fra tre mennesker oppdaget i Nordmarka, trolig fra krigens dager. Oslo-politiet søker etter en sammenheng. Etterforskningen viser snart at Krogh var en av den myteomspunne kaptein Kaj Holts nærmeste medarbeidere under krigen – og en av de siste som forsøkte å finne årsakene til Holts mystiske dødsfall i Stockholm sommeren 1945. I en labyrint av løgner og fortielse ledes politietterforsker Tommy Bergmann tilbake til en krig der sporene snart er visket ut, til en tid da sannheten var det første offeret, kjærligheten en slagmark og overlevelse den eneste æren.

Kronprinsen8. Kronprinsen av Alexandra Beverfjord (Gyldendal)

Vaskeseddel: Dette er den andre boka om krimreporterne Joakim Lund Jarner og Agnes Lea. I en stille og iskald februarmåned rystes Norges hovedstad av et bestialsk dobbeltdrap. Ofrene er et par som har funnet hverandre på tvers av etniske skillelinjer. Det viser seg at dette bare er starten på noe langt verre, og ting tyder på at sterke nynazistiske nettverk har gjenoppstått. Vi følger reporterteamet Joakim Lund Jarner og Agnes Lea gjennom tre intense døgn i deres jakt på gåtens løsning. Med seg har de fotografen og hackeren Isa Eng, som viser de to veien inn til en mørk underverden hvor nazister og antinazister gjennom flere tiår har ført en brutal krig uten at myndigheter eller politiet har grepet inn. Samtidig plages Joakim Lund Jarner av drømmer om sin avdøde søster, Iben, som ble funnet hengt i skogen da hun var 16 år. Men begikk hun virkelig selvmord den gangen?

Brennende spor9. Brennende spor av Deon Meyer (Tiden)

Vaskeseddel: Brennende spor er Deon Meyers mest forrykende thriller til nå. Ikke uten grunn er han kåret til en av de beste thrillerforfatterne i verden. Det er Lemmers første lov: Ikke bli involvert. Men når Emma le Roux ser på ham med bedende øyne og saken er god, kan lover brytes. Likevel ender han opp på en støvete landevei med en Smith & Wesson mot hodet. Overfallsmennene sparker ham, slår ham og stjeler pistolen. Han vil ha den tilbake. Han vil ha hevn. Samtidig forbereder islamske nettverk en terroraksjon under fotball-VM i Sør-Afrika. Aksjonen innebærer våpen- og diamantsmugling for å finansiere det hele. Det vil koste liv å stoppe den. Mange liv. Etterforsker Janina Mentz i President Intelligence Agency har en stor utfordring foran seg. Men vil etterforskningen overleve de interne maktforholdene i organisasjonen? Er det mer enn bare våpen som smugles? Og hvilken rolle spiller Lemmer og hans overfallsmenn?Deon Meyer har skrevet nok en spenningsroman i internasjonal klasse. Ikke uten grunn er han kåret til en av de beste thrillerforfatterne i verden.

Etter den søte kløe10. Etter den søte kløe av Bjørn Bottolvs (Kolon)

Etter den søte kløe er den åttende kriminalromanen med den patruljerende politimannen Jo Kaasa i hovedrollen. Kaasa blir sendt til et hytteområde i Sørkedalen hvor en turgåer har funnet en død mann i en flomstor bekk. Kaasa og makkeren, Gunnar Sletten, får dratt mannen opp av bekken, og det viser seg at liket har et kutt i hodet. Like ved åstedet treffer de på en mann som etter hvert lykkes med å stikke av.I ei hytte lenger inn i skogen finner Kaasa og Sletten en død mann liggende på gulvet bundet med et nylontau. Dermed står Voldsavsnittet ved Majorstua politistasjon overfor en stor utfordring: å komme til bunns i en dobbeltdrapssak. Mannen som stakk av fra Kaasa inne i skogen,er som sunket i jorden. Bjørn Bottolvs har jobbet i politiet i over 30 år, og hans kriminalromaner om Jo Kaasa kjennetegnes ved solid innsikt i den vanlige politimannen arbeid og tilværelse.

En del av bøkene er gjerne nr. 3 eller 4 i en serie, men det betyr ikke så mye. Da må jeg bare anskaffe meg de foregående først 🙂 Men, jeg ønsker altså hjelp av dere. Legg igjen kommentar i kommentarfeltet dersom du har lest en eller flere av dem, og legg så inn din stemme over hvilke to av disse bøkene som skal få innpass på min leseliste neste tre måneder. Stem her:

9 kommentarer om “Hjelp meg da vel…”

 1. Artig innslag 🙂
  Eg stemde på ‘Søvnen og døden’, men du bør då lesa ‘Den siste gode mann’ fyrst. Ellers har eg kun lest Kronprinsen av desse, som var sånn passe. Spennande, men full av klisjear. Har Jordtårer på vent, den skal vera bra.

  Liker

  1. Ser mange stemmer på søvnen og døden … Hmmm. Skal definitivt lese dem i rekkefølge. Jeg går inn og bestiller første bok på Haugenbok.no med en gang tror jeg. Ser jo ut til at det er flere som har likt denne krimserien. Tusen takk 🙂

   Liker

 2. Oj… så hyggelig at flere anbefaler og stemmer på boken min, «Jordtårer» 🙂 Selv om det er min tredje bok, Geir, kan du gjerne lese den helt uavhengig av de to første. Om jeg blir spurt, anbefaler jeg gjerne det. Les «Jordtårer», og liker du den, kan du gjerne plukke opp de to andre 😉 Takk igjen, både til Geir som er nysgjerrig på boken, og alle dere som har stemt og anbefalt! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: