Myte: Det går helt fint å utføre drap uten å legge fra seg DNA-spor. Bare husk å vaske etter deg før du går.

Myte: Det går helt fint å utføre drap uten å legge fra seg DNA-spor. Bare husk å vaske etter deg før du går.

I dag har jeg satt opp ti vel etablerte myter fra krimverdenen. Om du tror på dem, kan de fort føre deg opp i vanskeligheter du ikke helt ser rekkevidden av. Har du flere og bedre myter på lager , ja så er det bare å poste i vei i kommentarfeltet

  1. Å bli datahacker er et strålende karrierevalg, og en sikker vei inn til fast jobb i politiet

  2. Alkohol eller pilleabstinenser går alltid over på en dag

  3. Å være en psykopatisk massemorder er ikke noe dine nærmeste vil legge merke til i det hele tatt.

  4. Det går helt fint å nekte å gjøre som sjefen din sier gang på gang

  5. Å forlate et åsted der du har likvidert og partert en stakkar med motorsag går helt fint uten å legge igjen DNA. Bare husk på å vaske etter deg før du går.

  6. Å jobbe som patolog er uhyre spennende og interessant, og bare bittebittebittelitt ubehagelig.

  7. Det er enkelt å være avhørsleder. Du vil alltid finne ut av hvem som lyver bare ved hjelp av magefølelsen. Om ikke så kan du se på om de svetter, skjelver på hendene, viker med blikket eller klør seg på nesen.

  8. Aldri stol på en politimester. Han er trolig en stokk dum, korrupt, og maktsyk psykopat.

  9. Vil du ha action og moro i livet ditt? Bli psykolog! Det medfører alltid at du får mange oppdrag om å profilere gjerningsmenn hos politiet. Rituelle seriedrap med bestialske avlingsmetoder, kompliserte koder og spor som er lagt igjen til etterforskeren er nemlig helt vanlig, og noe som skjer med jevne mellomrom i Norge. (Det er imidlertid svært viktig at du som psykolog påpeker ovenfor politiet at dette er uvanlig)

  10. Blir du forfulgt av skumle kriminelle så vil ikke politiet ta deg på alvor. Det er best at du løser problemet selv. Gjerne ved å legge ut en felle for dem, eller konfrontere dem direkte.