10 krim-myter som kan føre deg ut i elendighet

Myte: Det går helt fint å utføre drap uten å legge fra seg DNA-spor. Bare husk å vaske etter deg før du går.
Myte: Det går helt fint å utføre drap uten å legge fra seg DNA-spor. Bare husk å vaske etter deg før du går.

I dag har jeg satt opp ti vel etablerte myter fra krimverdenen. Om du tror på dem, kan de fort føre deg opp i vanskeligheter du ikke helt ser rekkevidden av. Har du flere og bedre myter på lager , ja så er det bare å poste i vei i kommentarfeltet

 1. Å bli datahacker er et strålende karrierevalg, og en sikker vei inn til fast jobb i politiet

 2. Alkohol eller pilleabstinenser går alltid over på en dag

 3. Å være en psykopatisk massemorder er ikke noe dine nærmeste vil legge merke til i det hele tatt.

 4. Det går helt fint å nekte å gjøre som sjefen din sier gang på gang

 5. Å forlate et åsted der du har likvidert og partert en stakkar med motorsag går helt fint uten å legge igjen DNA. Bare husk på å vaske etter deg før du går.

 6. Å jobbe som patolog er uhyre spennende og interessant, og bare bittebittebittelitt ubehagelig.

 7. Det er enkelt å være avhørsleder. Du vil alltid finne ut av hvem som lyver bare ved hjelp av magefølelsen. Om ikke så kan du se på om de svetter, skjelver på hendene, viker med blikket eller klør seg på nesen.

 8. Aldri stol på en politimester. Han er trolig en stokk dum, korrupt, og maktsyk psykopat.

 9. Vil du ha action og moro i livet ditt? Bli psykolog! Det medfører alltid at du får mange oppdrag om å profilere gjerningsmenn hos politiet. Rituelle seriedrap med bestialske avlingsmetoder, kompliserte koder og spor som er lagt igjen til etterforskeren er nemlig helt vanlig, og noe som skjer med jevne mellomrom i Norge. (Det er imidlertid svært viktig at du som psykolog påpeker ovenfor politiet at dette er uvanlig)

 10. Blir du forfulgt av skumle kriminelle så vil ikke politiet ta deg på alvor. Det er best at du løser problemet selv. Gjerne ved å legge ut en felle for dem, eller konfrontere dem direkte.

7 kommentarer om “10 krim-myter som kan føre deg ut i elendighet”

 1. Haha – den var glitrende 🙂 Det er også veldig vanlig at det dukker opp forskjellige seriemordere i samme by – gang på gang! Og ikke minst – dersom du er en alkoholisert, utslitt, nedbrutt og illusjonsløs politimann med kjærlighetsproblemer så havner du alltid opp i de mest spennende sakene!

  Liker

 2. Artig kommentar! Dog er jeg en smule uenig med punkt nummer tre. For det første er det riktigst å bruke ordet seriemorder. En massemorder er en som ham fra Utøya, som dreper et stort antall personer mer eller mindre samtidig. En seriemorder dreper sine ofre over en lengre periode.

  Uansett, virkeligheten har vist at det å være en psykotisk seriemorder, eller massemorder som du skriver, er mulig uten at ens nærmeste eller folk rundt legger merke til det. Ta Ted Bundy for eksempel. Folk var sjokkert over at han kunne gjøre det han var tiltalt for. The Green River Killer klarte også å skjule sine udåder i flere tiår før han ble tatt. Seriemorderem som ble kalt BTK likeså. Så akkurat der er litteraturen i tråd med virkeligheten.

  I tråd med hva jeg ser du leser og denne kommentaren, er jeg spent på hva du vil synes om noe av innholdet i Samuel Bjørks krimdebut. Jeg tenkte på den da jeg leste punktene over!

  Liker

  1. He he 😉 Joda … Den godeste Samuel Bjørk har så absolutt fått med seg noen av krimverdenens særegne lover… Men, du verden så spennende 🙂

   Skulle selvsagt stå seriemorder. Gikk litt fort i svingen der, og verdenshistorien har noen skrekkeksempler på at det går an. Stemmer det 🙂

   Liker

 3. Kjenner igjen mange av mytane og klisjeane her. Ei anna sanning i krimbøker er at kaffimaskina ALLTID er defekt. Evt. vert det brukt ein vanleg kaffigraktar – og kaffien er ALLTID sur..

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: