Åtseldyr i bokhylla …

Hanssen_AtseldyrWææææh … Ingen ønskedrøm for oss bokormer akkurat, men jeg gleder meg faktisk. «Åtseldyr» kan nemlig være så mangt … En bok for eksempel. Enda bedre … En krimbok. Best av alt … En ny Elli Rathke bok av Eystein Hanssen! Dette blir nok høstens store højdare for min del.

Jeg elsker Eystein Hanssens krimserie om Elli Rathke. «De ingen savner» var første bok ut, og tok meg med storm da den kom for et par år siden. Ikke lenge etter kom bok nummer 2 i serien, «Giftstrøm«. En fantastisk spennende thriller av internasjonalt format, skrev jeg i ett av mine første blogginnlegg . I fjor høst fortsatte Hanssen serien på Cappelen Damm med «Triangel«. I min omtale av denne romanen antyder jeg at det er en krimbok der innholdet er utrolig mye bedre enn omslaget. (Det burde vært straffbart å gi ut bøker med slike omslag)

Nå kommer altså fjerde bok i serien om en måneds tid. «Åtseldyr» er tittelen, og denne gangen har Cappelen Damm tatt seg selv i kragen når det gjelder omslaget. Svært lite er kommet ut om selve storyen så langt, men på forlagets hjemmesider finner vi en liten smakebit:

I en gammel jordkjeller i Vika finner en uteligger levningene av et barn. Eller er det det? Ellis åstedsundersøkelser avdekker flere levninger. Sakte dras etterforskningen lenger under bakken, til klaustrofobiske tuneller og glemte bunkere, en verden der dyr mishandles og mennesker tas av dage. Bare morderen kjenner alle utganger. Men Elli må inn. Hun har flere liv å redde. Vet vi egentlig hva som finnes under bakken i Oslo?

Skummelt? Ja, det høres jo unektelig slik ut, og med Hanssens gode evne til plotting og spenningsoppbygging, så må jeg si at jeg gleder meg stort. Er du en av dem som liker godt norske krimserier, men som ennå ikke har fått besøk av Elli på nattbordet? Ja, da MÅ du bare løfte blikket. Eystein Hanssens bøker er etter min mening oppe på topp 5 blant norske krimserier. Aktualitet og intens spenning er Hanssens største styrker som krim/thrillerforfatter. Vigmostad & Bjørke gav ut de to første, mens Cappelen Damm er forlaget han gir dem ut på nå.

Les om flere bøker på vent her
Les om flere bøker på vent her

La høstmørke senke seg så åtseldyrene får fritt rom i bokhylla!

Vil du lese om flere bøker som folk har på ventelista si, så kan du besøke Beathes ypperlige bokblogg.

11 kommentarer om “Åtseldyr i bokhylla …”

 1. Tusen takk for fine ord:)Boken høres skummelt ut og det som er nesten like skummelt er at valget stod mellom Jørgen Jæger og Eystein Hanssen når jeg skulle velge bok på vent, Jæger vant som du vet men kun fordi jeg hadde flere av hans bøker liggende. «De ingen savner» skal jeg få lest i løpet av høsten om det blir tid til det,det kommer jo nye bøker i løpet av høsten som skal leses også.. Det er utrolig mange krimserier jeg ikke har lest som jeg burde eller har veldig lyst til å lese,for eksempel har jeg ikke lest en eneste av Horst sine bøker og Ark.no selger pocket til 49,-kr så det er med stor fare at kjøpestoppen ryker til denne måneden! En bekjent av meg kjøpte forresten » Stryk meg over håret» av dere nede på Mallorca for litt siden,det var jo litt artig og jeg tror hun likte boken:)

  Liker

  1. To sjeler – en tanke. Horst står på min høstliste også. Takk for pockettipset på ark.no.

   Knalltøft at du faktisk kjenner en av dem vi solgte bok til på Mallorca. Vet ikke hvem du mener, for vi solgte ganske mange der, men du må hilse 🙂

   Liker

 2. Du gleder deg ikke forgjeves – har lest Åtseldyr (slukt!) Jeg jobber i bokhandel…. den er like god som hans tidligere. Fantastiske bøker! Godt gjort å skrive så forskjellige historier syns jeg, men like gode og like spennende 🙂

  Liker

 3. Jeg må innrømme at jeg ikke har hørt om forfatteren før, og skriver så blekket spruter her, rekkefølgen på titlene. Takk for supert tips, kommer nok til Åtseldyr jeg også snart, for nå skal det bli godt med litt blodig krim igjen 🙂

  Liker

 4. Denne hørtes veldig skummel ut! Det er noe med trange tuneller som skremmer meg veldig. Jeg har ikke hørt om disse bøkene før, men jeg ble veldig nysgjerrig nå 🙂 Skal se om jeg får plukket de opp snart 🙂 Ha en fin kveld!

  Liker

 5. Denne gleder jeg meg til! Jeg ha lest de to første og falt pladask for Hanssens univers. Jeg er helt uenig med deg når det gjelder coveret. Jeg synes dette er stygt og de to første fine. Er det ikke rart hvor forskjellig smak vi har? 🙂

  Liker

 6. Har fått så mange gode krim tips i det siste og det gjorde jeg her også:) Takk skal du ha! Hørtes både spennende og interessant ut også har jeg ikke lest noe av forfatteren tidligere:) Takk for smakebit!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: