Stikkord

, , , , , ,

På direktenPå direkten er NRK-journalist Anne Cecile Remens krimdebut fra i fjor. En bok som er blitt mye omtalt i media, ikke minst etter at Remen ble rammet av kreft kun tre uker etter at boken ble lansert. Jeg har lenge hatt lyst til å lese denne historien, og i dag gikk det en mail til min kontakt i Aschehoug. Håper på bokpakke i posten en av dagene.

Er jeg riktig heldig så inneholder bokpakken «Politi» også …. Det er jo lov å håpe. 😉

På direkten handler om den populære nyhetsankerkvinnen Maria Bergstrøm som blir drept under en direktesending på TV. Førstebetjent Christina Fiori Mørk får ansvaret for etterforskningen, og mistanken faller raskt på journalistkolleger. Maria Bergstrøm var en profilert TV-stjerne som mange misunte og noen fryktet. Mørk støter på uventede utfordringer, ikke minst da det viser seg at Maria Bergstrøm var på sporet av et kunstmysterium med Edvard Munch i sentrum.

Les om flere bøker på vent her

Les om flere bøker på vent her

I følge forlagets egen omtale så er «På direkten» en krimroman fra journalistmiljøet i Oslo. Den skildrer et miljø stint av intriger, hensynsløse maktkamper og hemmelige kjærlighetsforhold. Men finnes det virkelig folk med så store ambisjoner at de er i stand til å utrette hva som helst for å sette seg selv i front – selv drap?

Denne krimromanen har jevnt over fått  gode kritikker både i aviser og på bokblogger, men dessverre så har selve boken druknet litt i all oppstusset rundt Remens sykdom i etterkant. Det er naturlig at slikt skjer, og all mediaoppmerksomheten har nok løftet boka salgsmessig. Det er ikke mange andre debutanter som kan vise til slike salgstall som det Remen har gjort med «På direkten».

Anne Cecilie Remen er journalist i NRK, og debuterte ifjor med krimromanen "På direkten"

Anne Cecilie Remen er journalist i NRK, og debuterte ifjor med krimromanen «På direkten»

For meg er det selve settingen og plottet som trigger nysgjerrigheten. Jeg har kjent og følt på hvordan det er å være i et mediehus, og tanken på en krimgåte fra dette miljøet gjør meg nysgjerrig. Når det er sagt så har vel Liza Marklund gjort mye av det samme i en av sine bøker, og vi husker alle Tom Egelands fantastiske «Ulvenatten» fra 2005 der all dramatikken foregår live i et TV-studio. (Den handler vel imidlertid mer om terrorisme enn om krim, men men…)

Jeg håper og tror at dette vil bli en «kosekrim» på sandstranda i sommer. Liker nye friske forfatterstemmer, og ble påminnet denne boken da min kone møtte Anne Cecilie på Litteraturfestivalen på Lillehammer forrige uke.