Koser meg med Virus

mceuen-virus.inddI dag har jeg store ambisjoner om å være smittespreder. Jeg har et Virus som dere bør få kjenne på, smake på og nyte. Ikke superlativer jeg vanligvis bruker om virus som herjer i kroppen, men dette er altså Virus med stor V. Paul McEuens Virus. Du kan trygt åpne alle luftveier og la deg infisere … 

Her er en smakebit fra thrilleren «Virus», og vi går inn i historien når Nobelprisvinner Liam Conner har blitt kidnappet og blir forsøkt presset til å røpe hvor han oppbevarer det dødelige viruset Uzumaki som han holder skjult for omverdenen. Et virus det ikke finnes noen kur mot, og som sprer seg raskere enn noe annet. Utpresseren har akkurat tvunget ham til å svelge en «kravler». En bitteliten minirobot med sylskarpe ben, og det er utpresseren som sitter med fjernkontrollen til kravleren ….

Han kjente kravleren bevege seg ned gjennom spiserøret, den intense sviingen når beina flenget opp det myke vevet. Han prøvde å skrike, men kunne ikke bevege kjeven, kunne ikke løfte tungen. Han var avstengt, fastfrosset, lyden av skriket var fanget i hodet hans.

Hun fjernet hendene sine, og han hev etter pusten mellom sammenbitte tenner så brystet gikk som en blåsebelg. Han prøvde å forstå hva som holdt på å skje.

Hun trykket inn knappen, og munnen hans åpnet seg igjen. Hun brukte en liten lommelykt for å kikke inn. «Bra,» sa hun.

Hun gjentok denne pinefulle prosessen tre ganger til, inntil han hadde fire kravlere i magen. Liam kjempet for å beholde fatningen, for å døyve panikken. Han måtte holde seg sterk. Han visste hva hun ville ha. Han kunne ikke la henne få det. Uansett hva som krevdes. Uansett hvor mye han måtte lide.

Hun holdt den hanskekledde hånden opp foran ham med krumme fingre, som om hånden hennes var en edderkopp. «Ti sekunder,» sa hun. 

Hun rørte på fingrene og kravlene våknet til liv. Hele kroppen hans ble stukket i brann, tennene hakket mot hverandre med en voldsom kraft. Magen vred seg i krampe fra den glødende sola som plutselig ble tent i ham. Synet hvitnet. Han hadde aldri kjent en lignende smerte; det buktende, baksende uhyret i magen hans sendte ut bølge etter bølge av smerte. Tiden saknet.

Slik kan det altså gjøres … Å bli kuttet opp innvendig av bittesmå roboter med barberbladføtter … Jeeeez … Hvor tar de det fra alle disse forfatterne? Jeg grøsser, vemmes, og koser meg. Makabert og spennende. Biter negler her jeg sitter. Skjønt jeg las jo «Panserhjerte» denne uka, så er det er egentlig bare neglebånd igjen på fingrene.

«Virus» er technokrim fra øverste hylle, og sidene slukes raskere enn katten får i seg leverpostei på en heldig dag. Boken har blitt priset overalt hvor den har kommet ut så langt, og jeg begynner å forstå hvorfor etter å ha trålet meg gjennom en fjerdedel av boka på under et døgn.

God søndag da folkens … Spørs om jeg får sove i natt 😉

24 kommentarer om “Koser meg med Virus”

 1. Denne boka har jeg høyt på leselista, til trass for at jeg ikke var så begeistret for forrige bok av McEwan. Takk for grusom smakebit!

  Liker

   1. Jeg var spent på hva du syntes, og ville vært veldig forbauset dersom du ikke likte den 🙂 Det var et par småting jeg kunne satt fingeren på, men i det store og hele var det en fantastisk bra debutbok! Håper det kommer flere intelligente tekno-thrillere fra McEuen – jeg elsker slike. På kanten av hva som kunne ha vært mulig, og kanskje er? Deri ligger spenningen!

    Liker

   2. Ja, jeg må si at denne bergtok meg raskt. Er en del navn å holde styr på, men den underliggende faren for hva som vil skje om/når Uzumakien slippes ut er spennende. Takk for at du ba meg sette i gang 🙂

    Liker

 2. Denne tror jeg befinner seg på leselisten min, men det må jeg jammen sjekke for dette hørtes ut som en lesverdig bok! 🙂
  Ha en riktig fin dag!

  Liker

 3. Når jeg leser ditt entusiastiske innlegg så forstår jeg ikke at jeg ikke har latt meg infisere for lenge siden for boken er kjøpt og lastet ned på nettbrettet for lenge siden… En ekkel men litt småherlig smakebit,hvor tar de det fra de som kommer på slike ting? Ha en fin dag med eller uten neglebiting!

  Liker

 4. Takk for smakebit. Tror ikke jeg har lest en eneste virus bok. Det er for dårlig 😦 Ha en fin søndag 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: