Endelig voksen Klar for å peise på!

Endelig voksenAv alle bøker jeg har gledet meg til å lese i år står denne og troner mutters alene på toppen. Øystein EideEndelig voksen er en beretning om det eneste (bortsett fra kona mi da)  som står mitt hjerte nærmere enn bøker om dagen. Fotballklubben Haugesund. I medgang og i motgang, i motvind (ikke vits i å si medvind, her i Haugesund er det motvind uansett hvor du snur deg), i gode og i onde dager. 

Dette er beretningen om de hvite og blå fra starten i 1993 og fram til i dag. Det er historier om tribunefeber og måkeskit, om Garba-Show og Viking-hets. Boken er på knappe 130 sider, men her burde min kjære kollega Øystein Eide peist på og gitt en stor F i Falch Forlag som satte den begrensninger. For min del kunne boken godt hatt en ekstra null etter seg i sidetall. Dette er nytelse, sødmefull begeistring, og tårevåte stunder på ett og samme sted. En bok – ett lag – en by. Haugesund!

Forfatter er min egen kollega, Øystein Eide. Tidligere sportsjournalist i Haugesunds Avis.
Forfatter er min egen kollega, Øystein Eide. Tidligere sportsjournalist i Haugesunds Avis.      Foto: Karmsund Avis

Jeg har kun grått en gang offentlig, og det var altså verken under barnefødsel eller på kirkegulvet. Det var da FK Haugesund slo Odd Grenland i semifinalen i cupen i 2007. Der og da knakk beina under meg, og med TV-kameraer i fleisen fikk jeg mitt minutt i kjendishimmelen. «Siperen» fra Haugesund ble kveldens store supporterklipp på Sportsrevyen, TV2-nyhetene og på storskjerm hver eneste jævla hjemmekamp de neste seks årene … (Sukk!)

Les om flere bøker på vent her
Les om flere bøker på vent her

Boken er en del av Supporterserien som Falch Forlag satte i gang i vinter, og Haugesund var uten sidestykke den klubben som forhåndssolgte mest av boka. Øystein Eide er mangeårig sportsjournalist i Haugesunds avis, og er kjent for å være tastaturtøff når det butter. Hans historier danner grunnlaget, i tillegg så er det selvsagt en statistikkdel for oss talldiggere, og en quiz til slutt.

Nærmere lesegledelykkehimmel enn dette kommer jeg ikke. (Må bare vente til kona har lest den, hun er om mulig enda mer fotballgal enn meg:)

11 kommentarer om “Endelig voksen Klar for å peise på!”

 1. Hahahaaaaa, det er i akke fall en bok jeg IKKE skal lese!!! Men for all del, kos deg!!
  Og godt å høre at kona står deg nærmere enn fotballen 😉 Men jeg sier det litt annerledes enn deg: Peis på og grow up!
  Ha en glad dag 🙂
  Pia

  Liker

 2. Artig at vi begge har en bok på vent i dag som gjenspeiler andre interesser enn lesing 🙂 Håper «Sipperen» for mer å grine for i sesongen som kommer, bare dere ikke slår Brann da 🙂

  Liker

 3. Vet ikke helt om dette er boken for meg, men jeg har som vanlig kost meg med innlegget ditt. Synes godt at det kunne fulgt et lite videoklipp med her ellers så var dette veldig bra! Fotballfrelst er jeg IKKE men kan se når Brann spiller av og til på tv vel og merke for på staddaen har jeg aldri vært. Ha en strålende dag med eller uten siping.

  Liker

 4. Ikke den store fotballinteressen, følger litt med på hvordan det ligger an etter helgene. Oppvokst i Trøndelag var det selvfølgelig Rosenborg som var laget, nå bosatt på Møre har jeg store «diskusjoner» med mann og sønn,. som er Moldefans. Men nå kommer KBK, og da kan jeg kanskje finne meg en favoritt i eget fylke.Artig med et nytt, lovende lag. Er i Bodø i dag, og der blir det lite fotball i snøkavet!

  Liker

 5. Med en fotballfrelst ektemann har jeg ingen problemer med å skjønne at du gleder deg som en liten unge til å lese denne boken, og gledestårer er lov (tårene triller hos husbonden hver gang han står på Anfield og hører «You’ll never walk alone», og akkurat nå svever han rundt oppe i det blå etter å ha fått hilse på sin store helt Robbie Fowler i helgen). Kos deg noe innmari med boken og ha en super dag 🙂

  Liker

 6. Der er ikke den store fotballinteressen å spore her heller. Jeg er også så heldig at min mann foretrekker håndball fremfor fotball. Det kan jeg leve med 🙂

  Liker

 7. En må-lese-bok for en Haugesund-fan! For meg betyr fotball å kjøre guttungen frem og tilbake til treninger og kamper, og være tilskuer (noe jeg synes er veldig underholdende og gøy).

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: