En krypende smakebit

Kryp - i stormens stillhetDagens lille smakebit kommer fra en bok jeg ble gjort oppmerksom på i går. Kryp – I stormens stillhet – av Ken Hansen. Dette er en av mange bøker en finner til en billig penge på iBooks. 49 kroner gjør ikke vondt for godt lesestoff. Trålet meg gjennom 150 eboksider i går kveld, og gleder meg til fortsettelsen.

Ken Hansen er i følge Store Norske Leksikon fallskjermhopper og forfatter. Han tilhørte det norske landslaget i formasjonshopping, har vunnet 13 NM-gull og har i tillegg medaljer fra NM, Nordisk, EM, WC og VM.  Ken Hansen er også innehaver av norgesrekorden i Speed Skydiving.

Som forfatter er han imidlertid et mer uskrevet blad, men i høst kom han altså ut med første bok i en serie på flere under navnet «Kryp«. Han sier selv at han ikke hadde en spesiell målgruppe i tankene når han begynte å skrive på denne serien, men både protagonistene og språket er svært ungdommelig, så jeg velger å kategorisere dette som spenningsbøker for ungdom.

Forfatter Ken Hansen har skrevet første bok i "Kryp"-serien.
Forfatter Ken Hansen har skrevet første bok i «Kryp»-serien.

Han har en helt særegen skrivemåte med korte og litt ufullendte setninger og mye bruk av punktum. Han bruker bevisst en rekke tankesprang og digresjoner, og synsvinkelen skifter lynraskt og ofte mellom karakterene. Han finner opp nye ord, og han bruker en svært muntlig form i dialogene og i tankereferatene. Personlig er jeg en tilhenger av det å tørre å eksperimentere med språket og skape sin egen personlige litterære stemme. Dette til tross for at en raskt kan skremme bort lesere som ikke er glad i denne skrivemåten.

På vaskeseddelen kan vi lese følgende om den første boken i Kryp-serien:

Kjedsomhet og et terningkast gjør at to tenåringsgutter snubler over en naken kvinne. Først tror de at hun soler seg, men snart ser de at kroppen er spiddet. Når en mann med motorsag kommer, flykter guttene rett inn i et eventyr hvor vennskap settes på prøve, kjærlighet og svik rammer, og grensen mellom fantasi og virkelighet viskes ut – og ganske snart viser det seg at intet er som guttene først tror…  Jakten er i gang.

Min smakebit er tatt fra øyeblikket når Max rømmer fra drapsmannen og hopper over kanten i sandtaket for å unnslippe. Klikk på pauseknappen i billedgalleriet, og gå tilbake til s.56 der det starter. Klikk så en og en side frem, så slipper du at bildet forsvinner før du har fått lest. Besøk også gjerne Mari på bloggen «Flukten fra virkeligheten» for å lese andre smakebiter her

Denne bildekrusellen krever javaskript.

14 kommentarer om “En krypende smakebit”

 1. Spennende. Det ser ut til å være noe jeg må ta en titt på. Jeg venter på å kjøpe meg nettbrett (penger som alltid). Jeg har Kindle men vil ha et «vanlig» nettbrett i tillegg. Da kan jeg gå inn på iBooks og gjøre som deg 🙂
  Ha en fin søndag!

  Liker

 2. Takk for smakebiten:) Har fått med meg et eller annet sted at han hadde skrevet bok men trodde ikke at den var utgitt allerede, så tusen takk for tips om både bok og iBooks. Denne boken må jeg få med meg. Ha en fin ettermiddag:)

  Liker

 3. Takk, Geir. Takk, for at du snublet over boka mi, og spesielt for at du ga den bloggplass 🙂

  Forøvrig ønsker jeg deg lykke til med eget bokprosjekt 🙂

  Liker

  1. Tusen takk Ken. Prøver alltid å finne plass til en og annen ukjent perle på småforlagene inn imellom alle hyllevelterne jeg får fra de store forlagene. Takk for responsen.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: