Venter på Virus

mceuen-virus.inddBeathes Bokhylle lokker hver tirsdag med temaet «Boken på vent». Et konsept der vi tar en kikk på våre uleste bøker i bokhylla, og plukker dem fram for snarlig lesing. Denne uka har jeg valgt meg Paul McEuens «Virus» fra Bazar Forlag. Den har fått strålende aviskritikker, og jeg har sansen for storyen, så denne vil trolig komme på leselista for april eller mai.

Paul McEuen er professor i fysikk ved Cornell universitetet i New York. Han er en prisvinnenede ekspert i nanoteknologi, og forsker på mulighetene i å bruke nano-elektronikk i kjemi og biologi. Han har vært teknisk rådgiver for blant andre CIA, Intel og Harvard. Nominert til årets Nero-award 2012, kåret til 2012s debutthriller av International Thriller Writers Association og plassert på Booklists topp 10 liste for 2011. Boken er solgt til 17 land, og Chockstone Pictures  har kjøpt filmrettighetene.

Les om flere bøker på vent her
Les om flere bøker på vent her

Med dette som utgangspunkt så ligger iallfall alt til rette for at jeg har en god bok på vent. Forfatterens bakgrunn og ekspertise gjør at han forhåpentligvis er i stand til å sy sammen et spennende og troverdig plott. Techno-krim er for så vidt ikke helt min greie, men boka har fått strålende kritikker fra alt som kan krype og gå, så da er det verdt risken.

På bokens vaskeseddel står det følgende om boken:

STILLEHAVET, 1946 Britiske løytnant Liam Connor er ekspert på biologisk krigføring, og utplassert i den amerikanske marine for å bistå i et ventet biologisk angrep fra Japan. Den tragiske avgjørelsen om å bruke verdens fjerde atomvåpen for å utslette alle spor etter supervåpenet blir tatt. NEW YORK, NÅTID Connor er nå en verdenskjent Nobelpris-vinner som arbeider med nanoteknologi. Han har håpet at det biologiske våpenet aldri ville dukke opp igjen, men nå er det her, farligere enn noensinne. Og det er kun Connor som har nøkkelen til å stoppe det. Noe som betyr at han er i livsfare, og at verden er på vei mot undergangen.

Er du usikker på om boken er noe for deg, så tilbyr Bazar faktisk de 24 første sidene gratis til gjennomlesing. Se her:

Forfatteren Paul McEuen har hatt enorm suksess med techno-thrilleren "Virus"
Forfatteren Paul McEuen har hatt enorm suksess med techno-thrilleren «Virus»

Jeg gleder meg til å sette i gang. Får litt «Dan Brown-feeling» når jeg leser om bokens plott. Ikke sånn gåteleting og kodeløsing, men tekniske nyvinninger som kan sende verden på randen av stupet slik som antimaterien i «Engler & Demoner». Det er gøy!

Har hatt veldig positive opplevelser med Bazar sine bøker i det siste. Både «Vredens tid» og «Tilfellet Vincent Franke» falt i smak. Du kan lese omtalene mine ved å klikke på titlene. I mai kommer Dan Brown, så en kan vel si at forlaget er inne i en god steam dersom også denne svarer til forventningene.

Les ebokhyllami sin omtale her

Les VG sin flotte anmeldelse her

16 kommentarer om “Venter på Virus”

 1. Jeg leser mye krim, men av en eller annen grunn skygger jeg unna bøker med storpolitikk og spionasje osv… Tror denne hører med i den kategorien? Så den blir nok nedprioritert, inntil noen skriver et superinnlegg om den.

  Liker

 2. Denne har jeg på vent på nettbrettet og skal begynnes på så snart Mysteriet er lest ferdig. Vredens tid har jeg ikke lest ennå, og den andre virker interessant. Bazar forlag har flere bøker jeg kunne tenkt meg å lest men jeg får vel lese ferdig de jeg har fått av dem tidligere før jeg maser om nye bøker.

  Liker

  1. He he … Ja slik er det jo. Vi får litt dårlig samvittighet når de sender oss bøker som vi ikke får lest. Jeg prøver faktisk bevisst å fordele lesingen min litt mellom de ulike forlagene, men det hindrer ikke at noen forblir litt i skyggenes dal. Tør ikke ta kontakt med Kolon og Gyldendal på en stund for å si det slik.

   Liker

  2. Og nok en gang så leser vi de samme bøkene. Leser også på Mysteriet om dagen. En bok som er skrevet litt annerledes enn det jeg er vant til 😉 Kanskje treffer vi samtidig på Virus også.

   Liker

 3. Jeg har prøvd det samme som dere…ang fordeling. Nå har jeg bestemt meg for å lese de jeg har før jeg skaffer meg nye på en stund.
  Virus er en bok jeg har lest mye bra om . Kan tenke emg å lese denne selv en dag, kanskje når den kommer i pocket..

  Liker

 4. Dette høres unektelig ut som en spennende historie, men jeg tror dette er noe jeg fortrekker på film … Men mulig jeg ombestemmer meg etter omtalen din 😉
  Ha en glad dag!
  Pia

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: