Til Oslo for å møte forfatter

Pontus Ljunghill
Pontus Ljunghill

I dag setter jeg meg på flyet til Oslo for å møte forfatteren av «En usynlig«,  Pontus Ljunghill, i morgen. Jeg er invitert over av hans norske forlag Pantagruel, og skal lage et forfatterportrett til bloggen. En invitasjon og et møte som jeg setter stor pris på.

Pontus Ljunghill var et helt ubeskrevet blad for meg inntil min kontakt i Pantagruel insisterte på at jeg burde lese «En usynlig«. Hun mente at boken var i min gate, og at jeg hadde en skikkelig godbit i vente. For så vidt ikke uvanlig at forlagets selgere prøver å overbevise om at deres bøker er bra, men denne gangen må jeg si at de traff en innertier. Superlativene haglet i min bokomtale, og jeg hevdet sågar at dette «burde bli en kommende klassiker».

en usynligSer ikke bort fra at det er den positive omtalen som har fått forlaget til å gå til det skritt å invitere meg til Oslo i forbindelse med Ljunghills besøk. Det er helt greit. Jeg lar meg villig vekk kjøpe, og har ingen betenkligheter med å reise over. Bloggen min er reklamefri, og jeg tjener ingen penger på det jeg gjør. Jeg har skrevet omtalen og publisert den i forkant. Har derfor ingen etiske kvaler med å ta imot tilbudet fra Pantagruel.

Jeg har fått en time til rådighet med Pontus, og vil skrive et dybdeintervju fra dette møtet som trolig blir publisert på torsdag, fredag eller lørdag. Kanskje deler jeg det opp i flere innlegg også. Dette blir et  forfatterportrett som forhåpentligvis vil gi dere et bilde av hvem han er, og hvorfor han skriver slik han gjør.

Så da sier jeg bare Shallabais! Dere kan glede dere til et møte med en av dem jeg mener vil bli toneangivende i svensk krim i årene som kommer.

7 kommentarer om “Til Oslo for å møte forfatter”

 1. Så spennende Geir! Jeg synes det er helt greit jeg det du gjør. Andre bloggere intervjuer også forfatter, som Bokelskerinnen feks. Og det er også opp til oss andre å gjøre det hvis vi vil. Flere forlag, blant annet Scibsted, åpner for dem som ønsker intervju med forfatterene til å gjøre det ifb nyhetsbrevene de sender ut. (Kanskej jeg moter meg til det en dag jeg og, -har freelancet litt for aviser før…) So GO Geir! Lykke til. Det blir spennende å lese.:)

  Liker

 2. Kjempespennende, Geir – gleder meg til å lese intervjuet 🙂 Jeg har ikke prøvd meg på denne forfatteren, men forstår at jeg har noe i vente 🙂

  Liker

 3. Ser frem til å lese! Jeg setter veldig stor pris på å lese intervjuer av forfattere på blogger og synes det er supert at flere har intervjuer. Alle forlag er veldig imøtekommende ift det om man tar kontakt og er interessert.

  Gleder meg til å lese En usynlig etter hvert.

  Liker

 4. Så gøy for deg! Og for oss, som får lese intervjuet senere 🙂 Og jeg skjønner at jeg snart har et nytt bekjentskap i vente, kan jo ikke motstå alle superlativene dine ;))
  ENJOY OSLO!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: