Et mysterium på vent

MysterietMysteriet av Vidar H. Andersen kommer ut i disse dager på Nova Forlag. Jeg har mottatt boken som ebok, og den ligger og roper på å bli lest på Iphonen min. Boken blir nok lest i løpet av mars dersom alt går som planlagt, og jeg gleder meg skikkelig til denne kriminalfortellingen fra en av våre nye forfatterstemmer.

Han er allerede blitt behørig omtalt og anmeldt på nett, og det jeg leser gir meg ikke mindre lyst til å sette igang med mursteinen. Her et utdrag fra digglitt.no sin bokomtale av Mysteriet:

Dette er en massiv krimroman på over 500 sider, og man skulle tro at en slik bok vil dabbe av etter en stund, men nei, her klarer forfatteren å holde spenningen vedlike og lesere tar seg selv i å si jøss! Når handlingen plutselig skifter spor fra det forutsigbare til en ny og uventet retning. Her har forfatteren på en mesterlig måte kombinert en tradisjonell litterær form med en moderne og tidsaktuell form for «cyper-krim».

Vidar H. Andersen er kjent for sine underfundige tekster som er preget av humor og ettertenksomhet. Andersen er forfatter og bokanmelder på heltid. Han har utgitt skjønnlitterære bøker og internasjonale fagbøker innen multimedia. Han har også utviklet en rekke kurs innen markedsføring og nye medier. Andersen er også forelegger og har gitt ut en rekke bøker for forfattere som velger å stå alene. (sakset fra samme bokomtale på digglitt.no)

Boken på ventI Byavisa Moss har de trykket en stor artikkel der Vidar forteller om prosessen rundt «Mysteriet» og utgivelsen. For de av dere som går med en forfatter i magen, så vil jeg så absolutt anbefale denne artikkelen.

Hva handler så «Mysteriet» om? Her er bokens vaskeseddel:

Else Svendsen er utstøtt og mobbet og har beste karakter i alle fag. Hun får livet snudd på hodet da hennes fosterforeldre dør i en bilulykke. Alene lærer hun seg det meste om Internett og hvordan hun kan utnytte det på listig vis. På internett kommer hun snart på sporet av hackeraktiviteten til Jens Ås, datageni og psykopat. Hun forelsker seg i ham og blir dratt inn i hans kyniske og psykologiske spill. For sent oppdager Else at hun har gått i en felle og hun blir dømt for drapet på hans mor. Jens arver millioner, men er ikke forberedt på at Else er planlegger en utspekulert og grusom hevn.

Lederen for Politiets Kvalitetsavdeling, Jonas Wang, åpner Elses sak på nytt. Han finner spor som støtter Elses uskyld. I mellomtiden rømmer Else fra fengselet og Jonas og avdelingen hans følger sporene etter henne og Jens. Når sannheten om mysteriet Else kommer fra uventet hold, får han sjokk.

På søndag hadde Beathe selv en liten smakebit fra boka. Hun og jeg har det visst med å lese de samme bøkene samtidig. Les hennes fine lille smakebit fra «Mysteriet» her.

Om boken er så bra som folk sier, ja så har vi en skikkelig godbit i vente. Det gjenstår å se, men jeg synes det er både viktig og riktig at vi som blogger om bøker også tar oss tid til å blogge om bøker som kommer ut i mindre opplag på mindre forlag, slik vi blant annet har gjort med Smertens Aveny, og Lydløs Trompetisme

Fin tirsdag til alle dere der ute 🙂

20 kommentarer om “Et mysterium på vent”

 1. Dette høres ut til å være en skikkelig bra krim. Kommer nok til å lese den. Syns det er flott med alle norske krimforfattere, liker å lese fra miljø jeg kjenner litt til. Ha en fin dag, med eller uten bok!

  Liker

  1. Du også Åslaug. Er midt oppi foreldrekonferanser med 10.klassingene mine, så det blir nok mest uten bok dessverre. Mitt inntrykk er også veldig bra av denne krimmen. Skal visstnok være annerledes …

   Liker

 2. Flott innlegg igjen av deg Geir, og tusen takk for link til meg. Har ikke kommet så langt avgårde i boken ennå, så når jeg blir litt friskere igjen så skal jeg lese videre i den. Det lover nå veldig godt så langt.

  Liker

 3. Spennende! Dette var en bok jeg fikk veldig lyst til å lese. Jeg er litt usikker om jeg vil ta fatt på en så tykk bok likevel. Noen ganger kan det være litt stress 🙂 (Andre ganger selvfølgelig helt fantastisk :-D) Men jeg noterer den ned hvert fall! Ha en rikitg fin dag, Geir!

  Liker

  1. Det samme (altså tykk bok) tenkte jeg på «En usynlig». Kan love deg jeg ikke angret. Det er nesten så jeg fristes til å gyve løs på «Vindens navn» også … He-he 🙂

   Liker

 4. Denne må jeg jo notere meg bak øret, hørtes fryktelig spennende ut:) Helt enig om at vi burde fremme de småforlagene også, godt tenkt:) Likte forresten bokomslaget på denne boken også:) Ha en fin dag!

  Liker

 5. Var ikke klar over at han var «lokal» forfatter. Lest om boka hos Beathe. Bruker å lese Byavisa Moss, men i det siste har det gått over stokk og stein med avislesinga. Men jeg leste det nå. Har en annen kjent forfatter «borte i svingen», Michelet, Og siste boka hans står i 2 ex i bokhylla; den første som jeg fikk fra Bokklubben manglet mange sider. Jeg har ennå ikke lest den; det er murstein det. Men jeg har en annen her i huset som har lest den. Synes det er litt moro når jeg kjører forbi huset der han bor. Der sitter han og knastrer på PC,n tenker jeg alltid. Hadde vært en drøm å kunne vært forfatter. Men det blir vel bare med mine faglige skriverier på jobben. Slitsomt nok…..

  Liker

 6. Godt tips. Sidan eg vel er over middels interessert i ny norsk krim, har eg notert meg boka.
  Det er sjølvsagt eit poeng at bøker som kjem ut på små forlag bør få meir merksemd frå bloggarar. Bøkene frå dei store forlaga – med sine ressursar – sel seg sjølv.

  Liker

 7. Noterer meg boka og er enig med deg i at bøker fra små forlag trenger den oppmerksomheten de kan få! Jeg vurderer herved å gjøre det til min anmelder/omtaler-greie på min blogg, nå som min egen bok har kommet ut. (Det er vel snart på tide å snakke om andre enn seg selv, sier jeg til meg selv.)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: