Enda en norsk krimserie …

Photo 03.03.13 10 01 10Hver eneste norske bygd og by med respekt for seg selv, har nå sin egen krimhelt. Jeg har ikke sjekket, men det må jo være sant? Det florerer av dem der ute, og dagens lille smakebit har jeg plukket fra et nytt bekjentskap for meg. Vi skal til Trondheim … Møt Odd Singsaker.

Jørgen Brekke formerer seg som en kanin på sommercamp, og har altså nedkommet med tre bøker på litt over to år. Det tilsvarer en normal svangerskapstid for et menneske, men i bøkenes verden så må det sies å være et forfatterskap med ADHD-diagnose. Jeg skal servere dere en smakebit fra hans første roman «Nådens omkrets» som kom i 2011. Etter denne har han altså utgitt både «Drømmeløs» i 2012 og «Menneskets Natur» nå i 2013.

Jørgen Brekke er 45 år gammel. Vokst opp i Horten, men bor i Trondheim. Nådens omkrets er hans forfatterdebut, og han gir ut bøkene sine på Gyldendal. Nådens omkrets er solgt til 10 land, og fikk fantastiske kritikker da den kom ut i 2011.

Her er vaskeseddelen:

1528: En ung, omreisende fransiskanermunk ankommer Bergen. Her overfaller han en knivmester, og røver et utvalg kniver og et ubehandlet skinn. Så setter han kursen nordover.

Nesten fem hundre år senere: Et flådd lik dukker opp på et museum i Richmond, Virginia, og ett til i et bokhvelv i Trondheim. Begge hendelsene ser ut til å ha tilknytning til en gammel, forunderlig tekst skrevet på pergament.

Nådens omkrets er den første romanen om den amerikanske drapsetterforskeren Felicia Stone og den kreftopererte, norske politimannen Odd Singsaker. En fortelling om disseksjon, gamle bøker, blodige drap og sår som trenger tid for å gro.

Smakebit på en søndagForlokkende? Ja, jeg ble iallfall nysgjerrig nok til at jeg fikk lastet den ned som ebok. (Bare for å oppdage ti minutter senere at jeg hadde den i bokhylla mi) Vel, nå trengte jeg en ny bok på ebokleseren, så det får våge seg. Dessuten gir det meg en gyllen mulighet til å få lov til å øse av min generøsitet. Jeg gir derfor denne pocketutgaven av «Nådens Omkrets» til en av dere som legger igjen en kommentar her hos meg i dag. Vi trekker i morgen 🙂

Her er min smakebit (prologen), som jeg håper kan få abstinensene fram hos dere bokjunkier der ute:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

31 kommentarer om “Enda en norsk krimserie …”

 1. Jeg har lest de tre bøkene du nevner, og han er fin! Virkelig gode krimbøker er det han begår. Det er mange ulike krimhelter i dette land, men ikke alle ser så fine å les om som Singsaker 🙂
  Ha en fin søndag!

  Liker

 2. Disse bøkene har jeg jo stående, med unntak av den siste boken… tror jeg trengte denne påminnelsen så tusen takk for det. Jeg blir ikke med på trekningen siden jeg har den, men nå er det 5 mila,og jeg heier på Petter og Sjur i dag!

  Liker

 3. Har ikke lest noe av Jørgen Brekke, men tror jeg bør prøve! Nå blir det heiing på Petter’n ja. Tora Råtass gjorde jo rent bort i skiskyting! Takk for smakebit, og jeg vil svært gjerne være med i trekningen om boka 😀

  Liker

 4. Jeg likte denne veldig godt, men så er det spsielt å lese om trakter jeg kjenner godt også.:) Leste også Drømmeløs, som jeg likte mindre, og skal straks igang med Menneskets natur.

  Jeg vil ikke delta i trekningen, da jeg har lest denne… 😉

  Liker

   1. P.S: Trondheim har flere gode krimforfattere. Det er jo en STOR BY! 😉
    Blant annet Kim Småge og Fredrik Skagen, men de er vel nærmest pensjonerte nå.. Anne B Ragde har også skrevet krim, men ingen serie..som Skagen og Småge. Vi har også Knut Braa (mer spenning/krim/thriller kanskje?) , men han har jeg ikke lest enda. Han står imidlertid på leselista. Så Jørgen Brekke er nok en nødvendig arvtaker nå.:)

    Liker

 5. Som født og oppvokst i Trøndelag er jeg vel forpliktet til å lese krim derifra? Husker noen artige krimbøker av Fredrik Skagen, der jeg kjente hvert sted han beskrev. Men akkurat nå skal jeg se ferdig 5-mila! Der blir det visst også en thriller i dag.

  Liker

 6. Flott smakebit! Jeg tror faktisk husbonden har lest akkurat denne boken, og han likte den kjempegodt!! Jeppjepp, den står i hylla – kanskje jeg skal ta en liten titt og se om den er noe for meg 🙂

  Liker

 7. Ja, det er mange krimhelter rundt om i vårt langstrakte land. Jørgen Brekke har jeg ikke lest noe av ennå, men coveret “Nådens omkrets” har jeg sett flere steder. Så snilt av deg å gi bort boken, en gyllen anledning for meg å lese mer krim (hvis jeg vinner da!).
  God søndag videre 🙂

  Liker

 8. «Nådens omkrets» er makaber og spennande, med interessante historiske tilbakeblikk. Eg har stor sans for grøssarelementet i tillegg til det klassiske og logiske i krimforteljinga. Og Odd Singsaker og Felicia Stone er eit par det er hyggeleg å «bli kjent med».
  (Sidan eg har lest boka, ønskjer eg ikkje å bli med i trekninga)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: