Venter på lydløse trompeter

Lydløs TrompetismeLydløs Trompetisme er det underlige navnet på Marit Persheims romandebut. Dere som driver bokblogg vet om henne allerede gjennom bloggen Bokendag. I April kommer endelig romanen vi har hørt så mye om ut mellom to permer, og jeg har selvsagt bestilt meg et anmeldereksemplar.

Jeg har fulgt med på Marits bokblogg i et halvt år snart. Har lest så mye rart om og rundt denne boken at jeg må si at jeg gleder meg stort til å få lese den. Den er nok definitivt utenfor min komfortsone, jeg som omtrent bare leser krim, men det hender at andre bøker også gjør meg nysgjerrig. Denne gjorde det, og jeg trenger virkelig å utvide horisonten litt.

Så er det dette med tittelen da … Lydløs Trompetisme. Tittelen alene tilsier at den bør stå i min bokhylle. Min karriere som skolemusikant i Hardanger besto nemlig av akkurat dette. Eller … det vil si … Jeg spilte kornett. Lydløst! Fikk det aldri helt til, og da dirigenten vår for første gang på evigheter jublet og klappet etter at jeg  latet som om jeg spilte, men egentlig bare mimet. Ja, da fikk min kornettkarriere en plutselig boost. Jeg mimet kornett i to hele år. Lydløs Trompetisme med andre ord 😉

Marit Persheim debuterer med "Lydløs Trompetisme" i April
Marit Persheim debuterer med «Lydløs Trompetisme» i April

Vel … Tilbake til boken. Historien virker kul og artig. Her er et lite sammendrag:

Margit, 29 år, og Otto, 32 år, har vært kjærester i en evighet. De flyttet sammen for en stund siden, og da skulle alt bli så bra. Margit har lest at i alle nye forhold er man lykkelig og forelsket i tre måneder. Resten er bare jobb. De fleste forhold må før eller siden på kurs. Arbeidsledige Margit kjøper en trompet for de siste pengene sine. Otto vil lese bok i ro og fred, og blir frustrert når Margit insisterer på å øve i stua. Claes, som jobber i musikkbutikken, er mye mer tolerant enn Otto. Dessuten forstår han seg på akustikk og den slags. Det gjør ikke Otto.

Marit Persheim er kvinnen bak bloggen Bokendag, og hun kommer fra Oslo. Er 34 år, og dette er som sagt hennes første roman. Hun blir utgitt på Publica Forlag i Sandnes. De som ønsker å lese boken kan bestille den hos alle nettbokhandlere, hos forlaget, eller ta kontakt med Marit direkte på denne mailadressen .

BOKEN PÅ VENT HOS BEATHEMarit er svært så digital av seg og bruker flere digitale medier, nettsamfunn og sosiale medier til å promotere sin debutroman. Jeg har sett mye artig i den forbindelse, men igår tok hun kaka. Da lanserte hun til alt overmål en quiz om «Hvem er du i Lydløs Trompetisme» på sitt blogginnlegg. Jeg måtte selvsagt ta quizen, og endte naturlig nok opp som OTTO. Sofagrisen som bare ligger og later seg på divanen og leser bøker. He-he 😉 Mon tro om ikke min kjære kone nikker iherdig fra andre enden av det digitale universet her.

Det er en måned igjen til den ventes levert fra forlaget, men jeg kjenner jeg er begynt å glede meg skikkelig. Dette tror jeg kan bli en av vårens godbiter. Lykke til med lanseringen, Marit.

16 kommentarer om “Venter på lydløse trompeter”

  1. Tilbaketråkk: Boken på vent | bokendag
  2. Liker å lese debutantbøker, da jeg har så mange fine opplevelser med slike de siste åra. Så denne har jeg notert meg. Fint å være tilbake sammen med dere bloggere, etter en fantastisk uke i høylandet i Tyrkia.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: