Jeg har funnet Frelseren …

FrelserenVel … Nå er det noen år siden jeg slo meg til ro med at barnetroen var en arv jeg helt greit kunne leve med. Det er nemlig ikke den Frelseren jeg snakker om. I starten av januar så formidlet jeg mine lesemål for 2013 til dere, og ett av dem var å komme i havn med hele Harry Hole serien til Jo Nesbø. På den veien møter en altså Frelseren. Dagens smakebit på en søndag er hentet derfra.

De av dere som kjenner meg vet hvor nazi jeg er på å lese bøker i riktig rekkefølge når det kommer til krimserier. Det kommer ikke på tale å lese bok nr.3 eller 7. først. Vi følger rekkefølgen. Slavisk. Punktum.

Så dukket altså nyheten om Jo Nesbøs 11.bok om Harry Hole opp. «Politi» kommer ut i juni, og jeg gleder meg sammen med resten av Norge til den slippes. Bakdelen var at jeg plutselig ble nødt til å lese de andre Hole-bøkene litt fortere enn jeg hadde tenkt. Men, planen ble pønsket ut i sene nattetimer. Dette skulle jeg klare. Jeg hadde allerede lest de fire første. Da var regnestykket enkelt. Det måtte bli en i måneden.

Smakebit på en søndagSå derfor leste jeg Marekors på ebok i januar. Er godt i gang med Frelseren nå i februar. Snømannen er allerede kjøpt inn i pocket til mars. Panserhjerte venter på ebok i april. Gjenferd skal kjøpes inn til mai måned, mens jeg har et berettiget håp om at Henrik Njaa på Aschehoug vil forsyne meg med et leseeksemplar av Politi i juni. God plan eller?

Så her er en liten smakebit til dere fra Jo Nesbøs sjette bok om Harry Hole: Frelseren.

Klippet er hentet fra Harry Holes første møte med sin nye overordnede i politiet, Gunnar Hagen. Harry ser ham på møterommet under avskjedsfesten til sin avtroppende sjef Bjarne Møller. Som vanlig kommer Holes underfundige blikk for detaljer og bitende ironi raskt til overflaten i møte med nye mennesker:

Photo 24.02.13 00 23 59

Photo 24.02.13 00 24 11

Photo 24.02.13 00 24 20

23 kommentarer om “Jeg har funnet Frelseren …”

 1. Jeg er helt for å lese bøker i rett rekkefølge! Begynte langt ute i Läckebergs bøker, og det ble veldig feil. Spiller ingen rolle om folk sier at man ikke trenger å lese dem i rett rekkefølge når viktig info blir avlsørt om hovedpersonene som gjør at det strengt tatt ikke er så stort poeng å lese de foregående bøkene…

  Jeg har ikke fått begynt på Harry Hole-bøkene, men kanskje jeg skal begynne ved å sjekke ut Nasjonabiblioteket som du tipset om?

  Liker

  1. Auda… Lackberg må jo være en av de værste å lese i feil rekkefølge. Hver eneste bok har jo paralleller til tidligere historier, og subplottene er nesten de mest spennende 😉

   Liker

 2. Jag är precis likadan, serier läses i ordning eller inte alls.

  Jo Nesbø tycker jag riktigt mycket om och nu när den nya boken kommer så kan jag med gott samvete läsa del nio. Jag vill ju inte bli utan Harry Hole 🙂

  Liker

 3. Slenger meg på og takker for tipset jeg også. Har nemlig ikke lest en eneste av disse bøkene og det kan vi ikke ha noe av. Har et par av bøkene liggende så jeg får ta et raid i bokhyllen og se hva jeg har og så må jeg skaffe meg resten. Tusen takk for smakebiten:-)

  Liker

 4. Ser ut som du har en fin plan, og en jobb å gjøre før Politi kommer ut. Jeg har lest dem etterhvert som de kom ut, og er klar for ny Nesbø bok. Kanskje jeg skal begynne på den første igjen, det begynner å bli lenge siden… Ha en strålende søndag!

  Liker

 5. Vi har Snømannen og Gjenferd i bokhylla; og jeg har kun lest halve Snømannen. Ikke fordi den ikke er bra, råspennende var den. Men jeg tenkte at jeg må lese de foregående først. Jeg er egentlig litt «redd» slike «serier» når jeg kommer sent inn i de som jeg har gjort: jeg blir så låst til enkelte forfattere fordi jeg er som deg; må lese fra nr 1. Men kanskje en dag setter jeg igang…..

  Liker

 6. Haha, jag är helt enig med dig om ordningsföljd 😉
  Men av någon underlig anledning har jag läst alla Harry Hole utom en, och det är inte den senaste, utan Pansarhjärta. Kanske jag borde läsa den även om jag redan läst Gengångare, så jag med gott samvete kan läsa nästa;-)

  Liker

 7. Åååå, nå fikk jeg lyst til å lese alle bøkene om Harry Hole om igjen før den nye kommer!! Jeg elsker disse bøkene, for en driv og for et godt og rikt språk! Multikunstneren Jo Nesbø!
  Jeg ser at du tigger etter leseeksemplar- nå satser jeg på at Herr Njaa leser alle kommentarene, for da kan han sende et eksemplar til meg også, for jeg kan garantere at jeg kommer til å like og skrive et knakende godt blogginnlegg om boka 😉

  Ha en glad dag Geir, og takk for smakebiten 🙂
  Pia

  Liker

 8. Jeg har også store planer om å få lest hele serien. Nå har jeg fra Panserhjerte og utover igjen, men når det blir må fuglene vite!! Det er jo så mange bøker og så liten tid…sukk 😉

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: