Jeg venter på en flink pike

Flink PikePå søndag ble jeg ferdig med Gillian Flynns andre roman «Mørke rom». En leseopplevelse av de sjeldne. Dagen før kom Flynns tredje, Flink Pike, dalende ned i posten fra Font forlag. Jeg takker, bukker, og gleder meg til å lese en ny bok fra mitt nye amerikanske bekjentskap.

Som leser blir jeg alltid glad når jeg kommer over noe som er litt utenom det vanlige. «Something odd» som de sier på engelsk. Mørke rom var en slik opplevelse. Nå håper jeg «Flink pike» klarer å gi meg den samme leseopplevelsen.

Det er altså Forlaget Font som har klart å knytte til seg denne evnerike forfatteren med den helt spesielle stemmen. De skriver på sine nettsider følgende om forfatteren Gillian Flynn:

GILLIAN FLYNN er journalist og forfatter. Hun var i flere år filmkritiker i bladet Entertainment Weekly. Flynn debuterte i 2006 med romanen Sharp Objects. For Mørke rom ble hun nominert til den amerikanske Edgar-prisen og vant to britiske Dagger-priser. Gillian Flynn er kjent for norske lesere gjennom sine to første bøkerÅpne sår og  Mørke rom. Denne tredje boken er hennes definitive gjennombrudd, og Flink pike (originaltittel: Gone Girl)  har ligget på amerikanske 10 på topp-lister siden utgivelsen og solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer.

Her er litt om boken «Flink Pike», også hentet fra forlagets sider:

Hvor godt kjenner du egentlig den du tror du elsker og blir elsket av? Dette spørsmålet må Nick Dunne stille seg på sin femårs bryllupsdag, da hans kone Amy plutselig blir sporløst borte. Politiet mistenker – nærmest av gammel vane – ektemannen. Når de undersøker datamaskinen hans og finner spor av suspekte søk, og venner av hans kone Amy forteller at hun den siste tiden var redd for ham og holdt flere ting hemmelig for ham. Nick bedyrer at han er uskyldig. Han kan heller ikke forklare stadige telefonoppringninger. Men hva med den tilsynelatende bekymringsløse oppførselen hans og den forhøyede livsforsikringen, og fremfor alt, hvor er det blitt av Amy – søte, flinke, uskyldige Amy? Med sitt varemerke – et suverent fortellergrep, en tidvis beksvart humor, drivende spenning og en dyp innsikt i forkvaklede menneskesinn – har Gillian Flynn skrevet en oppslukende og utspekulert thriller om kjærlighetens uhyggelige vrangside.

BOKEN PÅ VENT HOS BEATHEDette høres ut som en bok som nok en gang vil få det til å gå kaldt nedover ryggen på meg. Så får vi se om den lever opp til de høye forventningene. Jeg gleder meg iallfall enn så lenge.  Vil du ha en liten smakebit på forhånd, så kan du klikke på lenken nedenfor. Beathes Bokhylle hadde denne som sin «Smakebit på en søndag» 03.02

http://beathesbokhylle.blogspot.no/2013/02/smakebit-pa-sndag-flink-pike.html

12 kommentarer om “Jeg venter på en flink pike”

 1. Denne har jeg såvidt begynt på, men ser frem til å lese videre i denne. Ble så oppslukt av «Faen ta skjebnen» at den flinke piken måtte vente litt. Har du forresten lest «Åpne sår» den var bra men noe spesiell synes jeg da. «Mørke rom» skal jeg også få med meg etter hvert. Har også litt høye forventninger til Flink pike så jeg håper den innfrir! Ha en fin dag!

  Liker

 2. Etter å ha lest de to første og likt dem godt, gledet jeg meg til denne her. Fikk forventningene skrudd ned både av en bokhandlervenninne som holdt på med den, og av forlaget… nå har jeg 1/4 igjen, og liker den veldig godt. Gikk å la meg i skapelig tid i går, men sto opp igjen og ble sittende å lese til kl. 01

  Liker

   1. Ja, jeg vil si det. Mye mindre dyster men med et skikkelig utspekulert plott, så det er virkelig vanskelig å legge boken ned for å lage te og gå å tisse 🙂 (Glad jeg har fri i dag)

    Liker

 3. Dette hørtes virkelig ut som en bok jeg må lese! Åpne sår av samme forfatter ligger ulest i bokhyllen min, så den først. Men Flink pike hørtes spennende ut! Mørke rom trodde jeg egentlig også jeg hadde, men da må jeg nok lete litt og akkurat nå er min bakdel for lat til å bevege seg fra sofaen 🙂
  Ha en fin dag!

  Liker

 4. Denne venter jeg også på fra forlaget.:) Åpne sår og Mørke rom likte jeg svært godt og har skrevet om dem begge på bloggen min.:) De er jo litt fæle, men sterke..:)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: