Smakebit på søndag – Smertens aveny

Smertens aveny omslagI dag skal dere få en smakebit helt utenom det vanlige. Smakebiten er faktisk fra Roar Sørensens nye krimbok som ikke kommer før i mars. Smertens aveny er oppfølgeren til Magellans Kors som kom for noen år siden.

Jeg gleder meg slik til denne boken at jeg rett og slett ikke klarte å vente på utgivelsen med å dele den. Tenkte slik at dersom dere er som meg, så synes dere en slik eksklusiv smakebit er litt ekstra pirrende.

Smertens aveny kommer ut på Commentum Forlag i mars, og enda en gang skal vi lesere få følge den eksentriske pensjonerte norske politimannen Stein Inge Olsen, eller Stingo, som de kaller ham. Bosatt i ett av de tøffeste turistområdene på Fillipinenene, Angeles City, og med en lei tendens i å rote seg bort i alt som lukter av blod, død og lemlestelse.

Her er utdraget:

Når man skulle brenne et krater i sitt eget hode, var det få revolvere som var mer effektive enn en Smith & Wesson .44 Magnum. Makeløs stoppkraft. Garantert dødelig. Revolverløpet skrapte mot tennene. Det hadde en søtlig lukt. Han visste ikke om det skyldtes metallet, olja eller gammelt kruttslam. Diameteren på munningen var så stor og siktet så massivt at han måtte gape mye høyere enn han hadde ventet; han hadde vært nødt til å vri løpet sidelengs for å få det inn. Han fokuserte blikket på den glinsende tønna. Den virket enorm. For at vinkelen skulle bli riktig, presset han skjeftet så langt ned mot brystet han kunne, helt til det føltes som om fortennene skulle sprette ut. Selv om man brukte en magnumrevolver, var det en fordel med litt kjennskap til hjernens anatomi, vite hvor man ikke burde treffe. Abraham Lincoln hadde levd i ni timer med en Derringer-kule dypt begravd i skallen.

Jeg er selv godt i gang med Magellans Kors nå ettersom jeg aldri klarer å lese bøker i feil rekkefølge. Anmeldereksemplar av Smertens Aveny er allerede bestilt fra Commentum, og jeg må si at jeg gleder meg. Så spør kanskje noen seg hvorfor jeg gleder meg slik til en bok som jeg ikke har lest fra en forfatter jeg aldri har lest noe av før? Svaret kommer her:

Smertens aveny bannerForfatter Roar Sørensen bor selv på Fillipinene, og må bruke sosiale medier aktivt for å profilere boka. Ett av stuntene er at han har lagt ut deler av første kapittel som PDF på facebooksiden til romanen. DET har jeg lest, og jeg elsket det. Fanget meg med en gang! Ser også at Magellans Kors er en bok jeg vil like. Jeg har kommet et lite stykke på vei med den, og nyter Roar Sørensens snertne og friske skrivemåte. Den får du faktisk som ebok på Digitalbok.no til latterlige 45 kroner. Den finnes også på Ibook har jeg sett.

Smakebit på en søndagEr du interessert i et anmeldereksemplar av Smertens Aveny, så er min erfaring (ettersom det også er min kones forlag) at det går helt fint ved å kontakte forlaget. Send en mail hit: norunn@commentum.no

Enn så lenge kan du jo selv melde deg inn i facebookgruppa, og lese utdragene fra første kapittel. Du vil ikke angre på det. Denne karen har krutt i støvlene.

30 kommentarer om “Smakebit på søndag – Smertens aveny”

 1. Det här verkar vara en författare som skulle passa mig, smakebiten innehåller ju lite humor 🙂 Tyvärr verkar författaren inte finnas översatt till svenska överhuvudtaget.

  Liker

   1. Ja, det tycker jag låter som en alldeles lysande idé. Får ju massor av tips varje söndag på norska böcker som inte är översatta till svenska.

    Liker

 2. Et klikk inn her og dermed havnet det to nye bøker jeg ikke har hørt om før rett inn på listen min, mail er sendt og ebok er kjøpt. Tusen takk for gode tips! Det var et fint intervju med din kjære i KK,måtte bare få det med meg. Ha en super søndag videre, Geir.

  Liker

 3. Takk for tips om to bøker jeg nok må lese. Høres ut til å være rette sorten krim, rå og uhyggelig, men med en «snert». Denne forfatteren er notert, sammen med Jussi Adler Olsen, som jeg heller ikke har lest noe av. Gode krimdager i vente, skjønner jeg! Ha en fin søndag – med eller uten bok!

  Liker

  1. Hei Åslaug. Det stemmer at disse to krimbøkene har det litt råe og uflidde ved seg. Det ser jeg ut fra det jeg har lest så langt. I tillegg er humoren der. Det er ekstremt viktig. Ha en fin søndag:)

   Liker

 4. Det hørtes virkelig ut som en fin krimbok! Jeg er enig med deg i at det er best å lese bøkene i rekkefølge, så jeg må begynne med Magellans Kors. Takk for fint tips og ha en fin søndag!

  Liker

 5. Siden jeg har kjent Roar som medblogger på forskjellige bloggportaler ganske lenge, har jeg tenkt at jeg skal lese denne boken. Jeg er også medlem på facebokgruppa hans. Fint at han deler smakebiter der.
  Jeg stusser også litt på at Kindlejoy har fått boka som ebok allerede? Men noen ganger gir forlagene ut forhåndsseksemplarer .Får du lov å blogge om den før den er utgitt Kindlejoy????
  Fin smakebit Geir! 🙂 (Jeg har også Magellans kors tilgode–siden den kom bort fra papirsalget– Nå har jeg prøvd å lese e-bøker, og vet at det går fint, så da kan jeg bestille den også. Takk for påminnelsen:)

  Liker

  1. Det er ikke uvanlig at et forlag eller en forfatter sender ut leseeksemplarer i form av f.eks en pdf eller et opptrykt forhåndseksemplar før boken er kommet i salg. Dette gjøres ofte overfor bokhandlere, og skjer også av og til overfor bokbloggere. Ikke noe spesielt i det. Om ikke noe annet er avtalt ønsker de fleste forlag at man ikke legger ut noen anmeldelse før boken er lansert. Overfor presse har de f.eks sperrefrister slik at pressen ikke kan anmelde en bok de har fått på forhånd før boken er kommet i handelen. Da Gyldendal sendte ut leseeks på to ungdomsbøker som kommer nå i februar, sto det spesifikt at de ikke ønsket at man la ut en anmeldelse før en spesifikk dato da boken var lansert. Er det et forhåndseksemplar kan man heller ikke sitere fra det man leser.

   Uavhengig av hva forlagene tenker og mener så synes jeg det er greit å vente med å legge ut en anmeldelse av en bok før boken er i salg.Hvis man skriver en glødende engasjert anmeldelse av en bok en til flere måneder før denne er i salg, har de flest alt glemt den anmeldelsen når boken har kommet. Slik fungerer ofte vår travle hverdag i dag. Jeg synes også det er greit at anmeldelsene av nye bøker er mest mulig aktuelle, og de fleste forfattere foretrekker også at man venter. Ønsker man å ha et ok forhold til det respektive forlaget er det alltid lurt å spørre på forhånd om det er greit.

   Liker

 6. ikke helt min type bøker, men entusiasmen din er smittende så eg ble fryktelig nysjerrig nå 😀 utdrag fra boken virker iallefall spennende !
  god søndag til deg og dine

  Liker

 7. Så spennende!Må jo notere bøkene ned, siden jeg er slik at jeg må lese den første først:) Takk for herlig krim tips denne søndagen også!:) Liker at du er så begeistret for krim:) Ha en fin søndag!:)

  Liker

 8. Så spennende med en smakebit på en bok som ikke er utgitt enda 😀 Jeg er egentlig ikke så veldig glad i krim (kanskje jeg bare har lest feil krim), men jeg ble veldig nysgjerrig på denne! Jeg skal definitivt se etter den i mars 😉 Takk for smakebiten! Ha en fin søndag videre 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: