I dag er jeg stolt og rørt!

Agnes Flink Nok KKI dagens utgave av KK (Kvinner&Klær) finner du en tre siders reportasje om min fantastiske forfatterkone Agnes Matre. Hun forteller sin sterke historie om boka, sykdommen og veien ut av dette.

I november debuterte hun på Commentum Forlag med den skjønnlitterære romanen Stryk meg over håret. Ikke en selvbiografi, men en historie hvor hun beskriver hvordan en spiseforstyrrelse arter seg for en voksen kvinne. Boken har fått en fantastisk mottakelse, og den selger langt over alle støvelskaft. Hun har allerede etter tre måneder femdoblet det en gjennomsnittlig debutant selger i Norge.

En nydelig og sterk reportasje i dagens KK
En nydelig og sterk reportasje i dagens KK

At hun våger å stå fram i offentligheten med sin historie synes jeg vitner om en usedvanlig styrke. Jeg er både stolt, rørt og glad for at hun velger å gjøre det. Dessverre er spiseforstyrrelser fremdeles tabu og skambelagt selv om vi leser 2013 på kalenderen.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan vi har gått fram for å promotere boken, og reportasjen i KK er bare ett av mange synlige resultater på at det å jobbe seriøst med markedsføring, å selge budskapet, er viktig for en nyetablert forfatter. Det blir ikke gjort for å tjene penger, men for at flest mulig skal bli oppmerksom på boken og få lest den. Budskapet og temaet i boken er for viktig til at det skal få lov til å drukne i mengden med utgivelser.

Akkurat derfor var det ekstra gledelig da et seriøst magasin som KK nå valgte å ta tak i historien til Agnes. En dyktig journalist brukte timevis på å bli kjent med min kone og hennes historie. I tillegg valgte magasinet å bruke den fantastiske lokale fotografen Haakon Nordvik til bildene. Resultatet er mildt sagt lekkert.

KK nr.5 2013
KK nr.5 2013

Flere og flere har oppdaget Stryk meg over håret, og i April entrer hun podiet i Bergen på landsmøtet til ROS (Rådgiving om Spiseforstyrrelser) og skal holde et foredrag for dem. Det vet jeg hun er utrolig stolt og glad for å få lov til å gjøre. Det er en anerkjennelse for tre års hardt arbeid, og det viser at boken blir sett på som viktig også i fagkretser.

KK er i salg i alle butikker dersom du er interessert i å lese, og boken får du i alle nettbokhandlere, i tillegg til en del ordinære bokhandlere. Den finnes også på over 60 biblioteker landet rundt.

7 kommentarer om “I dag er jeg stolt og rørt!”

  1. Så utrolig flott at hun tørr og har fått det til. Gleder meg til å kjøpe KK i dag og lese om din fantastiske kone 🙂 – god helg begge to!

    Liker

  2. Et viktig tema hun har skrevet om, jeg tror så mange som mulig bør få med seg denne historien som beskriver hvordan det er å leve med spiseforstyrrelse. Inkludert meg selv, jeg har nå satt boken på leselisten. Tøft gjort å stå frem med sin historie!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: