I en annen verden er Grace McCleen sin debutroman, og her snakker vi om å få det til på første forsøk. Kritikerne er overbegeistret. Hun har vunnet Desmond Elliot prisen i England for boken, og Daily Mail har sågar gått så langt som å kalle boken for et lite mirakel.
Boken kom endelig ut på norsk nå i januar, og det er Gyldendal som har vært så heldige å få kloa i rettighetene. Først litt om handlingen, sakset fra bokens vaskeseddel:
Ti år gamle Judith McPherson og faren eier ikke så mye. Huset er fullt av nedstøvede gamle gjenstander og arvestykker fra en mor som Judith aldri kjente. Men Judith skuer verden med Troens øyne, og der andre bare finner søppel, ser Judith muligheter.
For å glemme plageåndene på skolen bygger hun en modell av Guds lovede «Prydelsens land» med mennesker av piperensere, elver av aluminiumsfolie og fjell av pappmasjé og bark. Og hva hvis Judith nå hadde lagd snø av barberskum, bomull og cellofan? Da hadde skolen kanskje holdt stengt på mandag?
Da Judith åpner øynene neste dag, er verden utenfor helt hvit. Hun har utført det første mirakelet. Og dermed starter også problemene for Judith og faren …
Forfatteren Grace McCleen ble født i 1981, og vokste opp i en familie som bekjente seg til Jehovas vitner. Hennes debut I en annen verden er en alvorlig og hjerteskjærende oppvekstskildring om ensomhet, lengsel og savn. Men Judiths historie handler også om tvil, tro og håp – og om å lære seg å ta igjen.
Alt dette er vel å bra, men de som kjenner meg vet at dette ikke er den type bøker jeg vanligvis befatter meg med. Snakker vi et år tilbake hadde jeg ikke tatt i boka med ildtang, men møtet med bokbloggeruniverset har forandret meg litt. Jeg har blitt nysgjerrig på andre typer bøker. Ikke minst så gjorde Leif Engers «Ned til elva» noe med meg som bokleser. Jeg fant noe nytt, noe annerledes. Noe vakkert.
Denne boka har jeg valgt meg ut etter å ha sniktittet litt i den, og det jeg leste grep meg med en gang. Nydelig og vakkert språk, fine overganger mellom fortellerstemmen og dialoger, gode beskrivelser. Kjenner jeg gleder meg til denne som trolig står for tur etter Journal 64 i februar.
Denne håper jeg er på vei hjem til meg fra forlaget for denne har jeg virkelig lyst til å lese! Kjenner meg veldig godt igjen i det du sier, for etter at jeg begynte å blogge om bøker så har jeg virkelig fått øynene opp for flere sjangere og leser nå bøker jeg sikkert ikke hadde gjort om jeg ikke hadde blogget. Journal 64 ligger for tur hos meg også. Ha en fin dag!
LikerLiker
Ja. Helt enig! Vi liker visst mye av de samme bøkene. Setter i gang med Journal 64 til helga dersom jeg blir ferdig med «Mørke rom». Forøvrig en knallbra bok!
LikerLiker
Har lest «Åpne sår» og den havnet vel midt på treet hos meg men skal få med meg » mørke rom» og «Flink pike» som snart kommer ut.
LikerLiker
Denne så jeg akkurat på og tenkte at jeg kunne tenke meg å lese. Den ser fin ut!
Ha en fin dag!
LikerLiker
Aldeles nydelig omslag. Vekker nysgjerrighet og interesse! Det jeg har sett av innholdet ser også svært bra ut så langt. Ha en flott boktirsdag
LikerLiker
Jeg har alltid vært altlesende, men jeg har stort sett lest ulike sjangere i perioder. Men etter at jeg begynte å blogge får jeg så mange interessante tips om bøker at dette ikke fungerer lenger.
Denne boka har jeg lest om på et par blogger, og den virker bra.
LikerLiker
Ja, du kan så si. På noen få måneder har jeg skrevet opp et lass med bøker som bare MÅ leses, men det er jo moro også da 😉 Ha en fin dag Åslaug
LikerLiker
Tusen takk for titten hos meg i dag 🙂 Og tusen takk for et flott boktips, «I en annen verden» høres helt fantastisk ut! Nå har jeg snust opp den engelske versjonen, og den ligger nå på vent blant eBøkene på iPad’en 🙂
LikerLiker
Engelsk ja… Hvorfor ikke? Er ikke god på det selv, men ser pointet.
LikerLiker
Enig med deg ang å bli nyskjerrig på mange slags bøker som bokblogger- og i tillegg lesesirkler for min del. Denne boka hørte jeg en fantastisk omtale av på radioen i går. Tror det var Martha Norheim (?) anmelder, som snakket så varmt om den. Fikk lyst til å lese den, men tør ikke be Gyldendal om flere bøker før jeg har lest ferdig de jeg har liggende.;)
LikerLiker
Ha ha 🙂 Den følelsen har jeg også innimellom. Tør ikke kontakte forlaget om flere bøker før jeg har «gjort jobben» med de jeg har fått fra før.
LikerLiker