Vredens tid på den andre siden av gleden

Photo 05.01.13 16 15 25I dag fikk jeg to bøker i postkassen som jeg har ventet på.  Den ene, «Vredens tid» av Stefan Tegenfalk er første bok i en ny krimserie fra vår «söta bror» . «Den andre siden av gleden» av Serè Prince Halverson er langt utenfor min komfortsone, men det har jeg utfordret meg selv på i år, og jeg tror denne vil fenge. Begge er nye titler fra Bazar forlag.

Her følger litt informasjon om bøkene og forfatterne  fra forlagets pressemeldinger:

Serè Prince Halverson «Den andre siden av gleden»

Forfatteren bor nord i California sammen med sin ektemann, som mor og stemor til fire voksne barn. Hun har selv både mor og stemor. «Den andre siden av gleden» er hennes debutroman. Publishers Weekly skriver at Halverson maler et nydelig bilde av småbyliv og et intimt familiedrama … Nyanserte karakterer og mangelen på klisjeèr gjør dette til en publikumsvinner.

Den andre siden av gledenDen andre siden av gleden handler om glede, sorg, familiehemmeligheter og fortvilelse, men til syvende og sist handler historien om å være mor. Gjennom en dramatisk historie om to kvinners kamp for omsorgsretten, setter forfatteren lys på en stemors rettigheter i dagens nye familiekonstellasjoner. Halversen sier selv at hun trår inn i et minefelt, men at det like fullt er en tematisk godtepose.

Boken er solgt til 18 land etter å ha gjort stor suksess i USA. Boken kommer på norsk 28.januar, forteller Bazar Forlag i sin pressemelding

«Vredens tid» av Stefan Tegenfalk

Vredens tidStefan Tegenfalk er født i 1965 og er bosatt utenfor Stockholm. Han har bakgrunn som gründer og finansmann. Debuten «Vredens tid» er en stor salgssuksess i Sverige, Danmark og Storbrittannia. SVT har allerede kjøpt opp filmrettighetene.

«Vredens tid» er første bok i en krimtriologi om politietterforskerne Walter Gröhn og Jonna de Brugge. En velansett dommer tar livet av en taxisjåfør, uten at han kan forklare hvorfor. Like etter tar en mor livet av sin tenåringsdatter under en krangel. Heller ikke hun kan forklare hvorfor hun ble så rasende at hun mistet kontrollen Da et tredje like uforklarlig mord skjer, begynner de to politietterforskerne å lete etter fellestrekk og sammenhenger, og det de finner ut er mildt sagt skremmende …

Ola KjelbyeDere kan lese mer om boka ved å følge denne bloggen. Boken kommer på norsk 21.januar.

Med andre ord … En god start på bokåret. En mystisk og spennende krim, og et familiedrama litt utenfor komfortsonen. Kjenner jeg gleder meg. Dere kan lese mer om begge bøkene på Bazar Forlag sine hjemmesider.

8 kommentarer om “Vredens tid på den andre siden av gleden”

 1. Sitter også på Vredens Tid og satser på å få lest den i februar. Kjekt med nye krimforfattere! (…og at jeg for en gangs skyld får meg med første boka i en krimserie…)

  Liker

 2. Hei Marianne
  Ja, det er gøy med nye serier. Av og til finner du gull. Føler jeg har gjort det med Jussi Adler Olsen og Ulrik Høisæther, mens av og till er det ikke gull alt som skinner. Som for eksempel Kepler. Gi melding når/om du har lest den da. Spent på å høre hva du synes.

  Liker

  1. Will do! Enig med deg når det gjelder Kepler. Likte første boka jeg leste, Ildvitnet. Men det var også det hele.. Høisæther har jeg (på grunn av deg) på lista mi til å kjøpe på et tidspunkt. Jeg liker utrolig godt Tom Kristensen, og ser at Høisæther kan være en god erstatning når jeg blir ferdig med Kristensen sine bøker. Dem har jeg nemlig på det jevne på øret. Akkurat nå har jeg startet på Hvitvasking. Igjen begynte jeg med sisteboka, Korsbæreren, men så kastet jeg meg på bok nr 1. Man lærer så lenge man har lever…

   Liker

   1. Når det gjelder Kristensen så gjør jo ikke det noe, for hans bøker er jo enkeltstående finansthrillere. Høisæther derimot blir helt feil å lese motsatt vei. Bok2 fortsetter nøyaktig der Bok1 slutter.

    Liker

 3. Den andre siden av gleden har jeg virkelig lyst til å lese. Men nå fikk jeg også lyst på Vredens tid! Det er håpløst å noen gang komme seg gjennom det jeg har lyst til å lese!! 🙂

  Liker

  1. He he #denfølelsen … Joda det er nok av bøker som skulle blitt lest i hylla, men jeg har funnet meg et system som funker bra, og passer på å ikke love meg bort på bøker jeg ikke har lyst til å ta fatt på i utgangspunktet. Ser blant annet at mange hiver seg på så og så mange eldgamle klassikere. Charles Dickens, Alexander Dumas, James Joyce … Både ser og skjønner at det er stor litteratur, men lese det … Gjeeeeesp!

   Er også spent på «Den andre siden av gleden» siden dette er litteratur jeg vanligvis ikke leser. Skal bli spennende å se om jeg liker det.

   Liker

 4. Bokpakker er bare det beste som finns!! Blir spennende å lese bokomtalene dine om disse bøkene 🙂 Og så er det jo kjempegøy at vi er like hekta på Jussi Adler-Olsen!! Du har virkelig noe å glede deg til når det gjelder både Journal 64 og Marco Effekten. To helt forskjellige bøker, men Jussis særpreg er ikke til å ta feil av 🙂

  Liker

  1. Hei Anette! Bokpakker er gøy ja 🙂 I går kom Journal 64. Har gitt meg selv litt Jussi-pause i Januar, men kjente abstinensene komme i går når boka kom i hus …

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: