Stikkord

, , , , , , ,

BlodtåkeDen tredje boka fra Thomas Enger om nettjournalisten Henning Juul som (forhåpentligvis fremdeles) jakter på den skyldige i mordbrannen som tok livet av hans lille sønn, og som gjorde Henning selv vansiret for livet. Den har planlagt utgivelse 8.januar.

Jeg gleder meg til den tredje boka fra Enger. Selv om Enger hadde litt startvansker i den første boka, «Skinndød», så var bok nummer to «Fantomsmerte» en opptur. Du kan lese min omtale av boka her. Boka er altså den tredje av i alt seks planlagte bøker om Henning Juul. Thomas Enger har allerede slått godt an internasjonalt med Juul-serien.

På vaskeseddelen står det følgende om bok nummer tre, «Blodtåke»

En drapsmann på hevntokt: En eldre kvinne blir funnet drept og brutalt mishandlet på et sykehjem i Oslo. Alt tyder på at gjerningsmannen bar på et voldsomt raseri.

En anonym trussel: Justisminister Trine Juul-Osmundsen blir anklaget for å ha seksuelt trakassert en yngre, mannlig politiker. Saken utløser et mediehysteri, og hun mottar samtidig en advarsel: Gå av, ellers vil den egentlige sannheten komme for en dag.

En mann på jakt etter svar: Journalisten Henning Juul blir satt på sykehjemsaken, men klarer ikke å la være å engasjere seg i mediestormen rundt sin egen søster, justisministeren. Snart oppdager han sannheter som ikke tåler dagens lys.

Så slår drapsmannen til igjen. Han har fremdeles noe å hevne.

Som vi ser så er det Henning Juuls søster, justisminister Trine Juul Osmundsen som trer fram i lyset denne gangen. Har ventet på dette. Hun har vært nevnt i de to foregående, men ikke hatt noen rolle i verken hovedplott eller subplott.

BOKEN PÅ VENT HOS BEATHEJeg legger dette inn som «Boken på vent» i Beathes Bokhylle denne uke, selv om innlegget ble publisert på fredag. Håper det er greit. 😉

Anmeldereksemplar fra Gyldendal er bestilt, og jeg gleder meg til spennende timer når den ramler ned i postkassen. Dette blir neste papirbok så snart jeg er ferdig med Ulrik Høisæthers «Rene hender«.