Oppsummering, målsetninger og en hemmelighet …

Velkommen til mitt lille møte med bøkenes verden....
Velkommen til mitt lille møte med bøkenes verden….

Bokbloggen min har kun eksistert siden oktober, men en liten oppsummering, og noen hårete mål for 2013 har jeg likevel klort ned for dere som følger meg. Dere som leser vil dessuten finne en liten men så langt godt skjult hemmelighet …

Jeg har gjort en liten kåring som oppsummerer bøkene jeg har lest fra oktober og fram til i dag. Klikk på linkene så finner dere mine omtaler:

Årets positive overraskelse:

Jussi Adler Olsens serie om Avdeling Q. Har lest både Kvinnen i buret og Fasandreperne, og er snart ferdig med Flaskepost fra P.

Årets knockout! :

Leif Engers «Ned til elva». En bok som satte meg fullstendig ut. Følelsen sitter fremdeles i kroppen flere uker etter at siste side var lest. En åpenbaring av en bok.

Stryk meg over håret er en vakker historie om spiseforstyrrelser, barn i sorg og om det å prøve å rømme fra fortiden.
Stryk meg over håret er en vakker historie om spiseforstyrrelser, barn i sorg og om det å prøve å rømme fra fortiden.

Årets debutant :

He – he …. Noen som klarer å gjette denne eller? Joda selvsagt er det min kone Agnes Lovise Matre sin «Stryk meg over håret». Å påstå noe annet ville ført til at jeg måtte imigrert landet. Men, når det er sagt, så står jeg fullt og helt inne for at dette var en bok som virkelig rørte ved meg, selv om jeg sto tett oppe i prosessen. En opplevelse å få være så tett på en bokutgivelse.

Årets nye bekjentskap:

Ulrik Høisæther var et totalt ukjent navn for meg før Tiden Forlag fant det for godt å sende meg hans to finansthrillere «Pokerfjes» og «Rene hender». Har lest den første, og startet på den neste. Knallgøy lesing, fartsfull spenning, og fine karakterer.

Årets mest spennende bok :)
Årets mest spennende bok 🙂

Årets mest spennende:

Her kommer jeg ikke utenom Aslak Nores «En norsk spion». Utrolig velskrevet, råtøff i både plot og driv. En norsk spionthriller av internasjonalt format faktisk.

Årets automatgir:

Litt synd å si det, men Eystein Hanssen sin «Triangel» var ikke en krim som satte dype spor i min bevissthet. Spennende, ja så absolutt … Men hans forrige bok «Giftstrøm» var etter min mening langt bedre.

Årets skuffelse:

Her er det ingen tvil. Keplers «Hypnositøren» er så dårlig at det faktisk er skremmende. Helt utrolig at noe slikt kan bli en bestselger. Her er plottet så søkt, og de logiske bristene så mange at det gjør vondt i krimsjela mi. Har ikke orket å tenke tanken på å lese flere av dette forfatterekteparet.

Så over til neste års kommende gleder. Her er mine mål:

1. Lese minst fem norske debutanter

Hvorfor: Etter å ha stått nær en debutant så har jeg forstått hvilken kamp det er å bli sett og hørt i den norske bokjungelen. Noen må ta på seg oppgaven med å lese disse nye ferske stemmene, og jeg vil være en av dem.

2. Bli ferdig med Jo Nesbøs Harry Hole-serie

Hvorfor: Jeg har tidligere lest alle bøkene fram til og med Sorgenfri, og jeg liker jo Jo 😉 Starter på Marekors i januar, og så får vi se om jeg kommer i mål i 2013.

Kanskje den fineste boka jeg noen gang har lest. Så vakker språkdrakt at det nesten gjør vondt
Kanskje den fineste boka jeg noen gang har lest. Så vakker språkdrakt at det nesten gjør vondt

3. Lese minst fire bøker utenfor min komfortsone

Hvorfor: Jeg leser jo stort sett bare krim, men bestemte meg for å prøve å våge meg utenfor komfortsonen da jeg prøvde meg på «Ned til elva» av Leif Enger. Du verden for en opptur! Dette må prøves flere ganger.

4. (Hemmeligheten) Skrive ferdig min egen kriminalroman «Maestro»

Hvorfor: Jeg har stoppet halvveis en gang før. Det skal ikke skje igjen. Hver eneste scene er planlagt ferdig i detalj, og jeg har skrevet 62.000 ord allerede. Det handler om tid, disiplin og ro. I år skal jeg komme i mål med råmanuset. Du kan følge med på høyre side i bloggen min hvor langt jeg har kommet.

5. Lese 24 bøker i løpet av året

Hvorfor: Noen vil nok hevde at to bøker i måneden ikke er mye, og det stemmer sikkert, men for meg så er det faktisk en god del flere enn jeg vanligvis har kommet gjennom på et år. I tillegg må jeg sørge for å ha tid til å skrive. Det blir det viktigste.

6. Lese minst fem bøker på nynorsk.

Hvorfor: Har ikke helt skjønt hvorfor jeg hverken leser eller skriver på mitt hovedmål. Både «Syngja» og «Eirabu»- serien står på agendaen. Dessuten kommer Lars Mæhle med ny roman i år som jeg har planer om å lese.

7. Lese minst tre lokale forfattere

Hvorfor: Vi er generelt alt for lite flinke til å støtte opp under våre lokale forfattere, og det er synd. Vet at Karin Moe kommer ut med en roman som jeg skal lese i år. Hvem de to andre blir får vi se på.

8. Delta på neste års bokbloggtreff i Oslo

Hvorfor: Jeg vil møte dere! 🙂

GODT NYTT BOKÅR FOLKENS!

6 kommentarer om “Oppsummering, målsetninger og en hemmelighet …”

  1. Tilbaketråkk: Godt nytt år! « KNIRK

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: