Pokerfjes og Rene hender

Framtidige favoritter #1 på Bokelskerinnen

To finanskrimmer har fått plass på stuebordet mitt, og venter nå på å bli framtidige favoritter…

Vær så god… Jeg serverer dere et nydelig par i dag, i håp om at dere vil bli like nysgjerrige som meg. Som krimelsker så er det som å bli lokket til skogs av en hulder å plutselig oppdage en ny norsk krimserie.  Her er den … Bli kjent med Eveline Enger, en hardkokt dame –  i en hardkokt norsk finansverden. 

I forgårs sa navnet Ulrik Høisæther meg ingenting. Eveline Enger  enda mindre. Slik er det altså å være bokblogger. Jeg kom litt i prat med Bettina KavliTiden Forlag, og før jeg visste ordet av det hadde hun introdusert meg for paret Ulrik og Eveline. For meg så er dette det nærmeste jeg kommer en blindate.

Ulrik Høisæther er altså forfatteren, mens Eveline Enger er hans hovedperson i bøkene. Tiden Forlag sendte meg begge bøkene. Debutromanen fra i fjor «Pokerfjes» i paperback, og høstens oppfølger «Rene hender» innbundet.

Ulrik Høisæther er et ferskt navn på norsk krimhimmel, men så absolutt et lovende et…
Foto: Paal Audestad

Ung og lovende forfatter

Høisæther er kun 30 år gammel. Han er født i Oslo og oppvokst på Tjøme i Vestfold. I følge forlaget så visste han tidlig at han ville jobbe i næringslivet, blant annet med finans, og etter ettårig befalsskole dro han til Skottland for å studere økonomi før han fullførte studiene i Paris. Siden har han jobbet i ulike meglerhus og finansinstitusjoner.

Hans krimheltinne Eveline Enger  møter store utfordringer i en verden der dress og slips dominerer bak lukkede dører, og hvor råskap, kynisme, grådighet og drap bare er noen av ingrediensene.

Her er vaskeseddelen til debutromanen «Pokerfjes»

Unge, vakre Eveline Enger er fersk investment banker i Sparta Securities. Hun er ambisiøs, og vil gjøre alt for å få en karriere innen finans. Samtidig sliter hun med spillegjeld hun har pådratt seg ved pokerbordet, og med savnet etter den avdøde faren, politimannen Filip Enger, som omkom i tjeneste.

Etter bare noen uker i jobben blir Eveline vitne til at en av Sparta-sjefene dør av hjertefeil på en strippebule. Ikke så uvanlig i de kretser, men den avdankede drapsetterforskeren Jack Larsen sår tvil om dødsårsaken, og kontakter Eveline for å be om hennes hjelp.
Med ett befinner Eveline seg i et spill der hun ikke kjenner reglene, og der hun ikke selv kan velge innsatsen.

Bak på oppfølgeren «Rene hender» står dette:

Eveline Enger har etablert en ny tilværelse med ny jobb i meglerhuset Acora Securities, ny leilighet og ny kjæreste. Hun forsøker å tenke positivt, slik psykiateren hennes har formant. Forsøker å fokusere på karrieren. Men det blir vanskelig når fortiden nekter å la henne være i fred.

Jack Larsen i Økokrim etterforsker et brutalt drap på finanstoppen Gabriel Grimsmo, og Jack vender seg nok en gang til Eveline for å få  innsidekunnskaper fra den lukkede finansbransjen. Eveline er i utgangspunktet avvisende, men når det skjer enda et drap med klare forbindelser til firmaet hun jobber i, har hun ikke noe valg.

Snart befinner Eveline seg i en umulig situasjon, der hun må mistenke alt og alle. Til og med sin egen familie.

Dette er det forlaget sier, men hvorfor mener jeg at dette vil bli en favorittserie for meg?

På tide at vi har fått et nytt navn når det gjelder finanskrim i Norge. Tom Kristensen har vært stusselig alene lenge

Spennende motiv

Uten at jeg ennå har lest noe av det Høisæther har skrevet, så ser jeg likevel at det tegner seg gode plott fra et spennende miljø. Finansmiljøet i Oslo må jo være en utømmelig kilde av intriger og motiver for kriminelle hjerner. Det er også et miljø som jeg gleder meg litt til å få vite noe mer om.

Utenom Tom Kristensen, som vel må sies å være en nestor innen norsk finanskrim, så har jeg ikke lest så mye fra vår egen finansverden. Internasjonalt kommer det jo ut stabler på stabler med børs og finansthrillere hvert år. Det er kanskje på tide at  Norge etablerer noen flere i denne subsjangeren, og Høisæther ser slik sett lovende ut.

Pokerfjes kom ut på Tiden forlag i fjor, mens Rene hender er i butikkhyllene fra 22.oktober.

Les også det flotte intervjuet Bokelskerinnen hadde med Høisæther i fjor

Geir

6 kommentarer om “Pokerfjes og Rene hender”

 1. Takk for påminnelsen! Disse bøkene har jeg notert meg, og kommer garantert til å skaffe meg første boka fra Høisæther. Litt morsomt å registrere at også Høisæther kjører «tradisjonell» norsk navngivning på hovedpersonen sin, Eveline Enger. Samme første bokstav i for- og etternavn – som Varg Veum, Harry Hole, William Wisting, Bjørn Beltø… :o)

  Liker

  1. Hei Marianne
   He-he… Stilig med slike navnepar. Min personlige favoritt i navnejungelen er Ingelin Røsslands «Engel Vinge». Herlig navn på en herlig karakter.

   Ulrik Høisæther har forøvrig lanseringsfest for «Rene hender» i dag. Da passer det jo bra med omtale.

   Liker

 2. Disse bøkene kom jeg over i går og har notert meg dem, det vil si at de er på vei hjem til meg «as we speak». Dette virker som en krimserie som det er absolutt verd å få med seg. Gleder meg til å ta fatt på dem. Tusen takk for info.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: